Veckan innan jul

Hej på er!

Jag hoppas att ni mår bra & inte stressar ihjäl er i julförberedelser. Hemma hos oss så har det faktiskt varit en extremt lugn vecka måste jag säga. Vi storhandlade i måndags för att slippa kaoset i affärerna nu i dagarna, alla julklappar är inslagna och färdiga & just nu håller jag på och tvättar all smutstvätt.

Det är bara fyra dagar kvar till julafton, och jag längtar verkligen! Julklapparna vi ger bort i år är verkligen spot-on till alla, och det ska bli så himla roligt att se allas reaktioner. När man var liten var det bästa när man fick öppna julklapparna efter Kalle Anka, men idag tycker jag faktiskt att det är roligare att få se andras reaktioner! Julklapparna är verkligen inte allt, nej absolut inte, men jag tycker att det är roligt och det har aldrig varit pretentiöst i vår släkt och alla har verkligen varit så tacksamma för precis allting och förstår ni hur skönt det är?

Det jag tänkte prata om var iallafall min syn på alkohol under julen för jag vet att det är så många barn som lider i tysthet varje år under jullovet & framför allt julafton, just för att de vet att mamma eller pappa kommer vara fulla eller ännu värre - drogpåverkade. Helst av allt så skulle jag bara vilja samla ihop alla dessa barn och se till så att de får uppleva en jul på samma sätt som jag har fått göra när jag var barn. Jag som inte dricker vanligtvis, alltså jag menar, jag minns inte sist jag drack en droppe alkohol, så sällan är det, kommer aldrig någonsin dricka alkohol på julafton om det finns barn i närheten, det existerar inte för mig.. Jul ska ju vara en mysig tradition, inte något ångestframkallande..

Hur resonerar ni omkring detta, framför allt ni som har barn tänker jag på? Jag säger inte att det är fel att dricka ett glas vin, en öl eller så på julafton till maten, men att sitta och bli "klapp kanon" känns liksom inte okej. Vad tänker ni? Jag är nyfiken på hur ni resonerar & gör i er familj under jul!

Gillar

Kommentarer