Alternativ smärtlindring?

Hej mina hjärtan!

Nu i samband med att vi började göra iordning sovrummet innan nya sängen kom så grävde jag faktiskt fram min TENS-maskin som har legat under sängen. I sanningens namn så hade jag faktiskt glömt att jag ens hade den, tills idag!

För er som inte vet vad TENS betyder så står det för transkutan elektrisk nervstimulering. Det innebär typ att maskinen man sätter där man har ont skickar ut elektriska ”stötar” som stimulerar musklerna och gör så att kroppen skickar ut endorfiner för att lindra smärtan, trots att behandlingen i sig absolut inte gör ont! Det är en alternativ metod för att lindra smärta och just nu försöker jag att trappa ner på smärtstillande så känner att jag behöver försöka hitta något annat som fungerar om inte annat bara för stunden.

För er som inte vet så har jag en ryggskada samt mjukdelsreumatism som sitter lokaliserat i min bröstkorg, vilket gör typ att vävnaden svullnar och ger mig som ”krampanfall” eller vad jag ska kalla det. Dessa kramper blir mycket värre under hösten och vintern när kylan kommer, så det påminner ganska mycket om ledgångsreumatism. Ryggen däremot kan jag inte göra jättemycket åt tyvärr, läkarna kan ej heller göra annat än att ordinera smärtstillande då det inte går att operera. Grejen är ju att det egentligen inte är en skada utan mer en anomali på ryggraden som heter Modic. Finns inte jättemycket dokumenterat om detta så läkarna har kliat sig en hel del i huvudet över detta.

Iallafall, den här maskinen som jag använder mig av är som ett bälte som man spänner fast över ryggen och magen, sedan väljer man ett ”program” som egentligen är olika intervaller på impulserna. Man kan även välja vilken styrka man vill ha. Jag brukar köra på nästan högsta då jag känner att det tar bättre i ryggen på mig, för när smärtan blir som värst så blir jag nästan avdomnad i ländryggen och då kan jag lika gärna köra på.

Rekommenderar verkligen att testa TENS eller alternativ smärtlindring om du har möjlighet,för det är inte roligt att knapra tabletter. Vissa dagar har jag ingen annan utväg då det gör alldeles för ont för att jag ens ska kunna fungera som en normal människa trots att jag inte vill stoppa giftet som värktabletter egentligen är i min kropp.

Har du någon erfarenhet av alternativ smärtlindring så som TENS, akupunktur eller liknande? Berätta gärna då jag är nyfiken på att testa nya saker som kan fungera! Puss och trevlig helg! 💕

/ Yours truly.

Gillar

Kommentarer