Att inte ha någon barnlängtan

Ibland och framför allt ju äldre jag blir, så får jag den där känslan av att min biologiska klocka tickar. Att jag borde börja fundera på att skaffa barn, köpa hus och liksom bilda sig en familj. Jag vet inte om det har att göra med att jag har många vänner och nära i allmänhet som skaffat barn tidigt, och om det näst intill sätter griller i huvudet på mig. Jag har ingen barnlängtan, inte alls, men av någon konstig anledning så känns det som att vad jag vill och vad jag borde är två helt skilda saker, trots att det definitivt inte är så. Jag borde skaffa barn den dagen jag vill det, inte för att jag får för mig att det är fel för mig att bli mamma när jag är 25+, vilket inte ens är gammalt?

Jag är inte mogen nu, eller, jo, om jag var tvungen så är det klart att jag skulle bli det, men saken är ju just att jag inte vill. Jag vill inte behöva byta bajsblöjor, behöva leva på tre timmars sömn per natt för att barnet har kolik och skriker sig hest eller behöva bli drabbad av en förlossningsdepression och se på mitt eget barn och känna känslan av att jag inte ens vill ha det. Nej tack.

Men varför känner jag så här då? Det gör mig så ledsen. Jag är 22 år gammal, det är ingen ålder. Men ändå så känns det som att livet springer ifrån mig, och jag vet inte om det är åldersnoja kombinerat med just den här stressen över att skaffa barn, men roligt är det inte.

Jag har ju en familj, och just nu önskar jag mig verkligen inget annat. Det räcker med mina två katter, för de är som mina barn, just nu iallafall. 

Jag vet att jag inte är ensam i dessa tankar, och att jag inte behöver fundera på sånt här ens en gång, men det blir jobbigt ändå, tyvärr. Många gånger så önskar jag att det fanns en muteknapp för mina tankar, för de har en tendens att skrika lite för högt ibland, eller egentligen alldeles för ofta, och de kan helt ärligt dra åt pipsvängen.

Fy vad det är skönt att ha den hör bloggen att kunna ventilera lite på. Jag behöver den verkligen, och er som läser. Ni är mina tysta psykologer. Tack 

Gillar

Kommentarer

MliMattsson
MliMattsson,
Du har gott om tid på dig att skaffa barn! Strunta i vad alla andra gör och vänta tills du känner dig redo och verkligen vill! Idag är de vanligare att skaffa barn sent, tror snittåldern för förstföderskor ligger runt 30 😉 kram!
nouw.com/mlimattsson
juliaes
juliaes,
Behövde nog höra det, tack ❤ Ja, det är ju som du säger, men det är nog lätt att fastna i sina egna tankar tyvärr! Kram!
nouw.com/juliaes