Börja studera?

Hej på er!

Jag hoppas att ni mår bra! Själv så vaknade jag imorse och mådde fruktansvärt dåligt, så jag har i princip hängt i sängen hela dagen. Har haft ont i nacken, huvudet och kroppen överlag. Nu är det förvisso lite bättre efter en varm dusch och lite mat, men jag är fortfarande slö som sjutton.

I vilket fall så har jag legat och fundera på vad jag vill göra med mitt liv idag, otroligt dramatiskt men lite så är det faktiskt. Jag har länge funderat på att börja plugga till hösten nästa år men har varit lite osäker på vad exakt jag vill plugga till. Det har lutat åt lärare ganska länge, men just nu så saknar jag en kurs för att vara behörig för universitet, förvisso så är det enkelt att läsa upp så det är ju inget större problem. Dock så är ju klantjag duktig och missade sista ansökningsdatumet för högskoleprovet, för av någon anledning hade jag fått för mig att det var i november? Men ja så kan det vara, får se till att göra det till våren.

Iallafall så ska jag kontakta några skolor runt om i byn här för att se om jag kanske kan få in foten som springvikarie här någonstans för att faktiskt testa så att lärare verkligen är något för mig. Vore ju kasst att börja ett program på fyra år och ta studielån för att sen inse att jag inte ens tycker att det är roligt.

Så nu är det full rulle med jobbsökandet. Inte för att jag har slackat med det innan, men nu har jag verkligen bestämt mig för vad jag vill jobba med, tror jag iallafall. Jag har ju haft lite ströjobb på kundservice och i butik innan, visst jag har trivts jättebra men det är inte riktigt ett meningsfullt arbete för mig. En dag så skulle jag ju vilja bli specialpedagog inom särskolan, men jag måste ju börja någonstans.

Så ja, så ser det ut nu iallafall. Jag ska försöka se till att få läsa upp mattekursen på distans, är nämligen matematik 2b jag behöver ha, och i dagsläget har jag bara läst 1b men har godkänt i det.

Jag vill inte fastna på ett jobb som inte känns meningsfullt och sen ångra mig när jag är 40 för att jag aldrig tog chansen att studera när jag var ung, så jag tror att jag gör slag i saken och tar tag i det här och utbildar mig medans jag kan och orkar!

Hur resonerar ni? Vill ni utbilda er? Berätta gärna!

/ Yours truly


  • Vardag

Gillar

Kommentarer