Call me the pizza queen

Hej hjärtisar ♥

Jag hoppas att ni njuter av er fredagskväll, det gör iallafall jag! Idag har jag verkligen inte gjort någonting förutom typ plockat undan och städat lite här hemma, men det verkar som om det händer lite mer imorgon & på söndag, men vi får väl se.Ikväll gjorde vi iallafall egen pizza här hemma, och jag måste faktiskt dela med mig av mitt bästa recept, för det är så sjukt gott!

Du behöver:

Pizzabotten (hemmagjord eller färdigbakad) idag körde vi på färdiggräddad som bara behöver värmas på.

Pizzasås eller krossade tomater. Jag kör på Ica's pizzasås med örter i.

Mozzarellaost & riven pizzaost att strö över

Tomat (jag använder plommon/körsbärstomater, men "vanliga" tomater går precis lika bra)

Sojafärs/köttfärs/quornfärs (jag använder sojafärs)

Ruccolasallad eller babyspenat

Gör såhär:

Börja med att sprida pizzasåsen över din botten, jag brukar lägga ett jämnt lager över hela bottnen. (Om du vill så kan du även lägga ett tunt lager med riven ost direkt på såsen, jag brukar göra det för att det helt enkelt blir skitgott.)

Stek färsen i en stekpanna så att den den är ordentligt genomstekt, (om du använder en köttfärs d.v.s.) Använder du dig av soja eller quornfärs så räcker det med om färsen får lite färg, det är så jag föredrar den iallafall.

Sprid färsen över pizzan, men akta så att du inte bränner dig!

Skiva mozzarellaost & tomater och fördela jämt över pizzan, jag brukar även krydda lite grann med basilika och oregano.

Sprid över den rivna pizzaosten och krydda ytterligare lite med oregano och basilika om du vill.

Lägg in pizzan i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter på 225 graders värme. (Det varierar självklart beroende på ugn och hur tillagad man vill ha pizzan! När osten är ordentligt smält och kanterna har fått lite färg brukar vara en bra riktlinje.)

Ta ut pizzan efter din valda tid, och strö över ruccolasalladen eller babyspenaten, lägg in pizzan i ugnen i ca 1 minut för att salladen ska bli lite varm (om du vill ha det så självklart)

Skär upp pizzan & njut! Den är supergod att äta tillsammans med lite kall bearnaisesås men faktiskt lika god utan.

Gillar

Kommentarer