Canon Eos 750D

Jag har köpt en ny kamera!

Hej gullungar! Jag hoppas att ni mår bra & har haft en bra tredje advent. Själv så hade jag en riktig helvetesnatt & morgon tyvärr. Somnade runt klockan tre & vaknade igen vid sju, gick upp och matade katterna och sen var det full rulle här. De har härjat från golv till tak hela förmiddagen, så jag kunde verkligen inte somna om överhuvudtaget. Det slutade med att jag gick upp och åkte iväg till Örebro helt själv strax efter klockan nio för att hämta min nya kamera! Beställde en igår kväll & beställde upphämtning i varuhuset istället för att få den till ombud, postnord lär ju ha häcken full som det är redan, och jag ville verkligen ha kameran innan julafton för att kunna ta lite fina foton på familjen, så det passade bättre att bara blåsa in och hämta den & väskan jag hade beställt.

Jag fick ju besked från CSN som jag skrev igår, och har fått svar på alla mina frågor angående lån & allt vad det nu är, och det har ju varit lite morot att få köpa en kamera om jag kommer in på skolan och blir beviljad lån etc. Finns ju dock ingen anledning till varför jag inte skulle få csn-lån egentligen, men har lite svårt att ta ut saker i förtid, för jag vet hur jävla besviken jag blir när det inte blir som jag har ställt in mig på. Jag har ju aldrig haft betalningsanmärkningar eller någonting så, och jag har ju inte direkt tänkt att plocka bidrag från csn för att det är "lätt", utan det handlar ju mer om att jag vill kunna plugga vidare och på så sätt sen gynna samhället liksom :)

I vilket fall! Jag beställde en Canon EOS 750D efter mycket research. Har ärligt talat jämfört varenda tänkbar kamera i min prisklass, och det slutade faktiskt på en Canon, trots att jag har varit trogen Nikon i typ tio år innan, men jag har dock aldrig köpt några andra objektiv än kit-objektiven så det är ju iallafall inte så att jag har flera objektiv liggande som inte kommer gå att använda. Dels så blev det en Canon för att jag gillar UI:t, kvalitén på bilderna, och sen också för att både mamma & min bästa vän har Canonkameror och då kan man låna objektiv av varandra, vilket är asnajs. Så nu de senaste timmarna så har jag suttit och blippat med kameran och försökt lära mig lite inställningar, märkte att en hel del är väldigt olikt Nikon, så jag har att göra! Förhoppningsvis ska jag och min trogna kompanjon ut och inviga min kamera under veckan, så jag håller tummarna för att vädret håller sig lika fint som det faktiskt har varit idag för då blir det töpp!

Ta hand om er så hörs vi snart!

Nedan ser ni iallafall två testbilder som jag tog på monstret när jag precis startat kameran :)

Gillar

Kommentarer