Christmas tag

1. Bästa julfilmen?

Jag måste faktiskt säga Gremlins, trots att det kanske inte är en 100% julfilm. Det har blivit tradition hemma hos min pappa att på juldagen äta tillsammans och sedan titta på Gremlins, så den har en plats i mitt hjärta på något sätt!

2. Finaste julfärgen?

Rött givetvis, med tanke på att det är en av mina favoritfärger året om.

3. Är du uppklädd eller har du myskläder på julafton?

Det beror på. Under dagen när jag är hos mamma & min sambos mamma så är jag uppklädd. Men på kvällen när jag och min sambo har kommit hem så dyker vi både i pyjamaserna & dricker typ Irish Coffee eller något liknande!

4. Om du skulle köpa en julklapp till dig själv, vad skulle det vara?

Oj va svårt, men jag har ögonen på en locktång som jag skulle vilja ha, så det skulle det nog bli!

5. Öppnar ni julklapparna på morgonen eller på kvällen?

När jag bodde hemma så fick alltid jag & min syster några "små" julklappar på morgonen av mamma, och sen så fick vi de "stora" grejerna på eftermiddagen/kvällen när vi firade tillsammans med alla släktingar. Nu får jag allting på eftermiddagen i och med att jag äter frukost och myser hemma med min sambo på morgonen. (Herregud så bortskämd och otacksamt det låter att skriva att man fick små julklappar på morgonen, men det var verkligen så...)

6. Har ni byggt pepparkakshus någon gång?

Nej jag tror faktiskt inte det. Varken jag, mamma eller min syster är speciellt jättepyssliga så det har aldrig blivit av, och jag har ingen anledning till att bygga ett när jag bor hemifrån känns det som.

7. Vad ska du göra på jullovet?

Tja, jullov vetesjutton om jag har, men jag vill gärna ha ledigt juldagen & annandag jul iallafall. Föregående år så har jag jobbat i princip alla röda dagar och förra året speciellt. Tror att jag var ledig julafton & juldagen, men sen jobbade jag alla mellandagar samt över nyårsafton & nyårsdagen och då även dessutom kväll (!!) så lite ledigt vore najs i år.

8. Kommer du sminka dig på julafton, i sådanna fall hur?

Ja det kommer jag att göra, men det blir nog ingenting speciellt. Lite mer smink än vardag, men inte överdrivet i och med att jag endast ska träffa familjen och de bryr sig inte riktigt om jag har smink eller ej :)

9. Vad önskar du dig mest i jul?

En fotmassagemaskin från netonnet. Jag har så himla ont i mina fötter jämt, så den vore helt dröm att ha framför datorn efter jobbet typ. Den masserar och värmer samtidigt, drööööm.

10. Favorit julnagellack?

Essie - Party on a Platform

11. Favorit juldoft?

Parfymmässigt eller bara allmäna dofter? För parfymmässigt så måste jag säga Karma från Lush, och allmänt så älskar jag doften av kanel. Mormors nybakta saffransbullar är verkligen inte helt tokiga heller när det kommer till att dofta gott.

12. Vad måste finnas på julbordet?

Jag är verkligen ingen julmatsmänniska, men mormors köttbullar kan jag nog faktiskt inte vara utan. Allting annat kvittar mig, och jag skulle nog hellre äta en sallad med massa mums i än julbord. Dock så tycker jag att finsk hemlagad kål/morots/potatislåda är jättegott, mysigt att äta lite annat än svensk mat också!

Gillar

Kommentarer