Dagvild

Hellu my darlings!

Hoppas att ni mår bra och har haft en skön helg och start på veckan! Själv så är jag helt dagvild och vet inte riktigt egentligen vad det är för dag känner jag. Jag jobbade i helgen, var ledig måndag, tisdag och jobbar nu onsdag & torsdag. Det har dessutom hänt så mycket senaste dagarna så jag känner bara att puh.

I helgen fick jag och V rycka upp på ett lite väl oväntat uppdrag om man säger så, vi fick liksom vid klockan nio i lördags kväll åka ut och försöka jaga rätt på en tjur på 600 kg som hade rymt ifrån en närliggande gård. Det hade rymt hela tolv stycken tjurar, men det var bara en som vi inte hittade. Vi letade till stor del under hela lördag natt, söndag dag, söndag kväll men hade fortfarande inte sett ett spår av honom. Jättekonstigt hur ett så stort djur bara kunde försvinna. I och för sig så var det extremt tätt där han hade gått in, så det var lite riskabelt att knalla in där hur som helst med risken för att bli nedsprungen. Dock så hittade vi honom i måndags natt då han hade kommit ut ur tätningen men tyvärr skadat sig, så vi var tvungna att avliva honom. Då började nästa problem kan man säga. Att få ut 600 kg tjur som ligger i ett dike är, ja, inte så lätt.

En hjullastare, lite hjälp och en kärra senare så kunde vi som tur var få ut tjuren och köra honom till slakteriet. Sen var det bara att börja ta ur och flå en tjur, vilket tar tid. Tror att jag och V kom hem vid typ fyra eller fem på morgonen. Jag var lite mör då kan man säga.

Igår så var vi nere till V's marker och bara myste egentligen. Vi fodrade lite, plockade svamp och knallade i skogen med hundarna. De fick faktiskt även ta ett dopp och svalka sig lite i en sjö där nere, så det var mysigt.

Ta hand om er godingar så hörs vi snart!

Gillar

Kommentarer