Dåliga vanor

Hej mina hjärtan!

Idag ska vi diskutera det här med dåliga vanor. Jag har ju som alla andra mina fel och brister, och mina dåliga vanor är ju några av dem.

Jag har i många år varit rökare, från och till måste jag nog ändå säga. för det har faktiskt funnits perioder när jag har slutat men sen börjat igen tyvärr. Jag började röka alldeles för tidigt och ångrar så idag att jag ens tog det där första blosset. Så fruktansvärt onödigt och idag vill jag ärligt talat inte ens veta hur mycket pengar jag har spenderat på cigaretter. Det är ju så sjukt jäkla onödigt?? Man eldar ju bokstavligen upp sina pengar. Sjukt ändå hur man tänker. Eller ja, man tänker ju egentligen inte alls..

Idag så har jag i princip slutat röka måste jag väl ändå säga. Det händer att jag har rökt när jag har druckit alkohol (vilket å andra sidan händer väldigt sällan) Jag har gått över till tobaksfri snus och tanken är att jag helt ska sluta med nikotin framöver, men jag tar det lite långsamt. Jag har tidigare slutat röka tvärt av och varit rökfri i flera månader, men hux flux så har det kommit nått som har varit jobbigt eller stressande, och sen har jag trillat tillbaka. Cigaretterna har liksom blivit nån typ av snuttefilt och tröst. Hur konstigt det än låter.

Jag vet att det inte brukar fungera att uppmana folk till saker, men jag vill verkligen bara säga att börja aldrig röka. Snälla, gör det inte. Det är så onödigt, man luktar illa och det är fruktansvärt dyrt. Håll er borta!

Min andra dåliga vana som jag har haft i princip hela livet, men har lyckats sluta med är att jag tidigare har bitit på naglarna. Det är så himla äckligt och nu blir jag bara äcklad av tanken. Tyvärr så blev det väldigt tidigt nån typ av stresshantering och det blev tusen gånger värre när jag var orolig för något. Nu tack och lov så har jag slutat med det, och nu njuter jag verkligen av att ha fina långa naglar. Vilket jag i och för sig inte har just nu för att hundar, jakt och skogen är inte optimalt med långa klor..

Min tredje och också en superonödig dålig vana, eller ja beroende som vi skulle kunna kalla det har varit att jag har druckit extrema mängder med läsk. Framför allt coca-cola. Jag vet faktiskt att det här är ganska vanligt, men vad märkligt det är ändå att man blir oftast beroende av just coca-colan, inte fanta eller något sånt? Förr kunde jag hälla i mig en säkert fyra, fem liter per helg, och ni hör ju? Det är ju inte hälsosamt nånstans. Nu kan jag köpa en flaska coca-cola nån gång ibland, men det är verkligen inte på samma nivå som förut. Vi försöker att inte dricka läsk allt för mycket hemma, och använder väl vår sodastream om vi gör något. Oftast blir det då Pepsi Max extrakt. Det tycker jag faktiskt om.

Har ni några dåliga vanor som ni dras med, eller har ni lyckats göra er av med dom?

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,

Dåliga vanor har alla. Jag har drillioner olika typ 😊 . Äter tonnvis med choklad varje dag. Massa andra dumma saker med min kropp som är pinsamt att skriva om. Brukar pilla mig i öronen så jag får stopp i dom å inte kan höra nåt. Är uppe på natten när jag bör sova då som andra normala.

nouw.com/fobibella
juliaes
juliaes,

Ja, det är nog så! ja, det är svårt att göra sig av med ovanorna tyvärr 😁

nouw.com/juliaes
nadjanicole1984
nadjanicole1984,

Jag har mått dåligt grund av mobbning jag tröst åt när jag kom hem grund av mobbningen och har diabetes men har svårt sluta med sockret även jag har diabetes

nouw.com/nadjanicole1984
juliaes
juliaes,

Usch vad hemskt! Mår du bättre idag trots mobbningen? Ja socker är tyvärr svårt att sluta med :/

nouw.com/juliaes