Drivers license

I betalt samarbete med trafiko.

Hej på er darlings! Idag tänkte jag att vi skulle prata om något så spännande som körkort! Har ni körkort? Det har jag, och har haft det i snart sex års tid. Jag minns så otroligt väl vilken pärs körkortet var för mig, även om jag klarade det i slutändan så minns jag hur jobbigt jag tyckte att det var. Jag ville så gärna lyckas så det blev lite stress inblandat.

En sak som jag vet att jag tänkte på under tiden som jag gjorde min körkortsresa var faktiskt att jag tyckte att det var ganska krångligt med att just boka handledarkurs, teori, risktvåa och allt det där. Visserligen så hjälpte min bilskola mig relativt bra, men jag tyckte faktiskt att jag fick en ganska dålig inblick i min process och vilka moment som jag klarade av bra och mindre bra. Något jag faktiskt också saknade var faktiskt att kunna få en mer personlig körkortsplan än vad jag fick, jag fick egentligen bara höra att nu ska vi göra det här, nu ska vi göra det där, jag fick liksom aldrig vara delaktig och förstå varför vi gjorde som vi gjorde.

Ett samarbete som jag faktiskt är riktigt glad över att få göra och verkligen dela med mig av till er är med Trafiko! Trafiko är en plattform som kan hjälpa dig med verkligen allt under din körkortsresa! Du får en checklista med steg som du behöver gå igenom för att komma igång, så som syntest, handledarkurs och dylikt, och efter det så får du en personlig körkortsplan skräddarsydd för dig. Du fyller i vilka moment du har klarat, och sedan så kan du hela tiden checka av! Det som är så smart är att du faktiskt kan boka alla kurser du behöver direkt via Trafiko! Så himla smidigt. Du ser alltså precis vad du är klar med och vad du har kvar att göra.

Säg att du har börjat att övningsköra, du har börjat plugga teori och gjort färdigt den första riskutbildningen. Vad har du kvar att göra? Jo, boka halkbanan (som förövrigt är skitrolig) och det kan du göra direkt via Trafiko! Supersmidigt om ni frågar mig.

Jag vet att jag tragglade som sjutton med körkortsteorin och tyckte att det var så otroligt tråkigt att sitta och läsa hela tiden. Jag fastnade liksom på meningar och ibland kändes det hopplöst. Något som jag hade uppskattat är faktiskt att kunna lyssna på teorin som ljudbok istället, men! Frukta ej! Det finns faktiskt, hos Trafiko. Det finns tillgång till digital teori, där du faktiskt kan välja att lyssna på körkortsboken som ljudbok! Hur smidigt att kunna lyssna på körkortsteori på väg till skolan eller jobbet?

För er som just nu håller på med ert körkort, jag tror på er och hejar på er med allt jag kan! Även om det stundvis kan kännas så himla hopplöst så finns det sån bra hjälp att få. Hade jag tagit körkort idag så hade jag faktiskt verkligen använt mig av Trafiko.

Ta hand om er och kör försiktigt!

Gillar

Kommentarer

psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,

Älskar att du också tyckte risktvåan var kul! Alltså det var ju nästan för kul för att vara sant, haha. Har haft körkort i drygt 5 år tror jag och det är verkligen en frihetskänsla. Klarade allt på första försöket, tack och lov. Jag hör många som behöver göra om det flera gånger och jag förstår att man kan tappa suget. Men nu rullar jag och min bil(tror det är min tredje) och är lyckliga tillsammans. Haha 😊 Hoppas att du får en fortsatt fin vecka, och så bra samarbete!

nouw.com/psykiskohalsablogg
juliaes
juliaes,

Haha men ja det var så roligt. Satt typ och fnissade högt för mig själv medans man sladdade runt i halkan. Superroligt men ändå lärorikt för man lär sig ju hur det känns att köra på halt underlag och hur lätt det är att tappa kontrollen. Jag kuggade faktiskt en uppkörning, jag var så nervös och hade en dålig dag, men jag fick revansch redan veckan efter och klarade då utan anmärkning faktiskt. Ja jag är inne på min andra bil, men tanken är faktiskt att jag ska byta snart för den börjar allt bli skruttig 😅

Vad glad jag blir att du gillar samarbetet, försöker alltid välja något som jag själv kan relatera till för det blir så mycket bättre då. Ha en superbra vecka du med! 🥰

nouw.com/juliaes