Drömmar om uni

Ni vet ju att jag pluggar tre kurser på komvux, men vet ni varför jag gör detta?

Jo, så här ligger det faktiskt till. Jag slutade gymnasiet för ett par år sedan och var så extremt skoltrött just på grund av att jag hade fått gå om något år då jag blev sjukskriven och egentligen gick in i väggen och hade en smärre livskris. Kul att ha en sådan som 19-åring.. Jag ville absolut inte plugga mer, det var inte intressant överhuvudtaget och det enda jag ville var att jobba. Så jag gjorde det. Jag har jobbat inom kundservice, handel & hos kommunen under de senaste två åren, och jag hittar aldrig min plats. När jag var liten hade jag en dröm om att bli journalist eller veterinär, och den drömmen har faktiskt aldrig riktigt dött.

Det här med veterinär har jag lagt på hyllan, då jag är en sån känslomänniska och jag vet hur svårt jag har med skadade djur, och jag tror att mina känslor skulle hindra mig lite, men just journalistyrket eller media överlag har lockat i många år, men det har börjat luta mer & mer mot någonting som har med kommunikation att göra. Sociala medier, reklam, pr, webbdesign & allt vad det kan vara, jag tror att det är mitt kall. Jag har alltid varit teknisk och duktig med webbsidor, design & att på något sätt "göra ett namn för mig" om jag nu kan kalla det för det.

Så jag tänkte så här: varför inte göra någonting jag verkligen vill? Förvisso så kanske jag måste slita som ett djur för att "lyckas" och hitta ett jobb, men, ändå? Tanken var ju först att jag skulle studera till lärare, men efter att ha testat läraryrket med att jobba som vikarie så har jag känt mer och mer att det kanske inte är det jag ska göra. Jag tycker att det är roligt, inte för det, men jag är en person som lägger ner sig så extremt i det jag gör och missförstå mig rätt nu. Att misslyckas med ett projekt eller "döda ting" är självklart skitjobbigt och jättetråkigt, men att misslyckas med ett barns utbildning eller liknande, fan det skulle ta sönder mitt samvete. Ska jag verkligen ta den "lätta" (missförstå mig inte, jag tror inte att det är lätt att bli lärare, men det är lätt att hitta jobb p.g.a. bristen på lärare!) vägen till ett jobb som jag kanske trivs med i något år och sedan mår psykiskt dåligt över, istället för att slita och hamna på ett ställe där jag trivs som fisken i vattnet?

Så det är planen, läsa klart på komvux, vilket är färdigt om en månad - söka till universitetet och programmet för media, kommunikation & pr när ansökan öppnar, och sen bara hålla tummarna.

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

joywesterberg
joywesterberg,

åh vad spännande det låter med det programmet på uni! är så pepp på att söka in jag med och tanken är att det ska bli något liknande. 😻

nouw.com/joywesterberg
juliaes
juliaes,

Men jaa ellerhur, kommer bli helt knäckt om man inte kommer in 🙈😂 Jaa vad roligt, heja dig! 😻

nouw.com/juliaes