Drömmen just nu

Hellu darlings!

Hoppas att det är bra med er! Med mig är det bara fint. Just nu så sitter jag här och är helt manisk och kikar på kameror och drömmer mig bort. Jag och V är ju i full sjå med att filma våra äventyr inom jakten, men tyvärr så är kameran som vi använder idag alldeles för skruttig för att vi ska kunna spinna vidare på det. Den funkar jättebra till vissa saker och inte alls bra till andra. Jag gillar inte kompakta systemkameror och det är just det vi har nu. I dagsläget så jobbar jag med en Nikon Coolpix P900 och rent krasst så är det absolut inget fel på kameran över huvudtaget, men jag som tidigare har fotograferat med riktiga DSLR-kameror och betydliga bättre (och dyrare...) optik blir tyvärr väääldigt petig med allt det här. Nikonkameran är fantastisk när det kommer till telefotografi, men mer än så kan jag väl inte riktigt hurra för. Ljusinsläppet är inte alls vad jag behöver, sensorn är för liten, videokvaliteten är för dålig etcetera. Är man nybörjare med fotografering och filmande, och framför allt när det gäller djur och natur så är den här kameran exemplarisk, men, när vi, som har en tanke om att filma och fotografera för att verkligen publicera och satsa på, då håller den tyvärr inte måttet.

Skulle jag få drömma ordentligt så finns det ju så mycket kamerautrustning som jag skulle önska mig, men man får ju ändå landa lite på jorden och titta på saker som är relativt inom ens prisklass. Jag har haft alla möjliga kameror i mina dagar, min första var en Nikon D40 som jag sparade i typ två år för att ha råd med, då var jag i och för sig typ tretton år, men herregud vad den kameran fick jobba. Efter det så hade jag en Nikon D3000, den blev lite mer sparsamt använd då jag tyvärr tappade suget lite, men sånt händer. Den senaste kameran jag hade var en Canon EOS 750D. Den blev desto mer använd kan jag lova. Jag fotograferade porträtt, bröllop, macro, landskap, ja allt egentligen. Tyvärr så blev jag av lite olika anledningar tvungen att sälja den, och sen dess så har jag inte haft en egen kamera igen. Den jag använder nu är V's, och det är hans första kamera!

Så vad står jag och väger emellan nu då? Jo, jag vet ju till 100% att jag vill tillbaka till Canon. I och med att jag har testat båda så vet jag ju mer eller mindre vad jag eftersöker, och just för att jag tycker att Canons kameror är mer greppvänliga, lättanvända och smidigare över lag så kommer det att bli en ny Canon för min del. Har kollat en hel del på diverse Nikonkameror i samma prisklass och prestanda, men det känns inte riktigt rätt. Här kör vi på magkänslan förstår ni.

De två kameror som jag just nu har i åtanke är Canon EOS 850D, och Canon EOS 90D. 90D är ganska mycket dyrare, men den är vädertätad och har en lite större sensor som något fler megapixlar, men samtidigt så är det inte huset som är det absoluta mest kritiska (iallafall om ni frågar mig!) Självfallet så är det grunden för att du ska kunna prestera, men jag tycker faktiskt att optiken, dvs objektiven är det som gör magin liksom. Den som håller i kameran är ju såklart också det viktigaste av allt, och inte för att vara sån, men jag vet att jag kan trolla ganska så ordentligt med vilken kamera som helst.

Skulle jag köpa en 90D, med ett 18-135 mm objektiv, en kameramikrofon och ett 70-300 mm zoomobjektiv så skulle jag landa på dryga 23 000. Det är väldigt mycket pengar, men å andra sidan så blir det ju en investering som håller för mååånga år framöver i och med att kamerahuset är så nytt. Då kan man bara byta optik.

Köper jag däremot en 850D som är modellen under, fortfarande robust och med 4K filmning, men med ett 18-55 mm och ett 70-300 mm zoomobjektiv samt mikrofon så hamnar jag på cirka gurka 15 000. Det är ganska stor skillnad, iallafall i min ekonomi minst sagt, men vi får se.

Vad tror ni? Ska jag investera närmre 25 000 kronor eller ska jag välja det lite billigare alternativet på runt 15 000 kronor som jag rent krasst inte tror att det är så stor skillnad på? Vad tycker ni?

Puss och kram från er kameranörd!

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Åh så roligt att få vara med i dina tankar om kamera! Det är verkligen en hel djungel när det komemr till kameror haha. Jag tycker du ska satsa på den lite billigare faktiskt! Det hade jag gjort för att känna på lite hur man trivs med den osv! Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
evelinarou
evelinarou,
Åh vad roligt 😊
nouw.com/evelinarou