Idag trodde jag att han skulle dö

Idag har jag varit med om någonting som jag inte vill vara med om något mer. Idag trodde jag att min katt skulle dö och det slipper jag gärna se igen. Det handlar som sagt inte om en människa, så om någon som läser tycker att det är en överdriven reaktion för en katt så kan ni sluta läsa här och hoppa vidare till någon annan blogg :)

Iallafall! Crowley brukar alltid komma upp och lägga sig på rygg på mitt skrivbord för att han vill gosa och helt enkelt stå i centrum när jag typ försöker spela. Var liksom inget undantag idag heller, utan han kommer och sätter sig på tangentbordet som om "se mig". Kliar på honom en stund och sen så lägger han sig på skrivbordet i vanlig ordning. Han är en ganska rejäl kille på nästan fem kilo, så han tar upp lite plats om man säger så.

Jag satt och spelade Starcraft och han låg på rygg typ "under" en av mina skärmar när jag bara hör hur han kippar efter luft och har munnen vidöppen och flämtar typ. Jag fick tag i honom fort som helvete och var i full gång med att försöka öppna munnen på honom för att se om det var nått jag kunde nå eller om jag skulle vara tvungen att försöka trycka ut det. Så fort jag fick tag i honom och skulle vända på honom så fick han loss vad det nu var som satt i halsen och kunde svälja det. Dock så vet jag inte vad det var han fick i sig, för jag har inga småsaker liggande på skrivbordet och ingenting saknas, så jag vete sjutton tyvärr. Får ha stenkoll på honom ett par dagar så att det inte är någonting som fastnar i magen eller tarmen..

Tacka fan säger jag bara att jag har läst om vad man ska göra när ens husdjur sätter i halsen/kvävs, för annars hade jag fått panik, eller ja, det fick jag, men först efter han kunde andas igen. Har ni husdjur och inte vet hur man gör exempelvis heimlich på en katt/hund så rekommenderar jag er verkligen att läsa lite om det. Dock så bör man aldrig försöka trycka ner fingrarna i halsen det första man gör, för det kan peta föremålet ännu längre ner bara.

Läs på! För om det händer en olycka så tror jag inte att någon vill stå bredvid och titta på när ens husdjur kvävs till döds...

  • Djur

Gillar

Kommentarer