Goals

Personliga mål: Att ta hand om mig själv och inte undervärdera mig själv, för jag kan klara allt bara jag lägger ner mig och är villig att jobba. Jag har tidigare tvivlat alldeles för mycket på mig själv, men det är dags att ändra den attityden. Det är det viktigaste för mig under detta år, och även längre fram i framtiden.

Relationsmål: Jag och min sambo är väldigt dåliga på att ha "egentid" eller vad jag ska kalla det, vi har ju liksom inga barn så all tid hemma är väl egentligen egentid, men ni förstår vad jag menar! Vi går aldrig ut på restaurang, vi har aldrig rest tillsammans och vi är inte heller några höjdare på att hitta på saker överlag. En sak jag önskar från 2018 är väl att vi lär oss att göra saker tillsammans och det behöver inte vara saker som kostar. Tänker exempelvis på att bara gå ut och ta med kamerorna, spontant gå ut och äta eller kanske till och med åka på en resa tillsammans. I år har vi varit tillsammans i fyra år, och det är en ganska lång tid, så jag tror att det är dags att vi börjar göra mer saker tillsammans förutom att sitta vid datorerna då eller spela, för jag tror faktiskt att det kan hålla liv i ett förhållande bättre, även om vi absolut inte har det dåligt på något sätt.

Hälsosamma mål: Ta hand om min kropp mer, och lära mig att älska den. Jag tänker inte sätta några mål gällande vikt eller kosten, dels för att jag inte tycker att vikten har någonting med mitt mående att göra, och dels för att jag redan äter bra kost och otroligt mycket grönsaker & växtbaserat överlag. Självklart så tror jag inte att det är hälsosamt att väga ett kvarts ton eller så, men hur många människor gör det? Vikt är oviktigt i mina ögon, för det är bara siffror, det har ingenting med ditt värde som person att göra överhuvudtaget.

Kunskapsmål: 2018 ska bli året då jag klarar av kurserna jag har antagit mig på Komvux varav en är en svårare mattekurs än den jag har godkänt i från gymnasiet, och som ni kanske vet så är inte matte mitt starkaste ämne, men jag ska klara det!

Karriärmål: Det stora målet som lockar i slutet av 2018 är ju helt klart universitetet. Det är verkligen det som motiverar mig just nu, och det enda jag egentligen vill just nu, så jag kommer att göra allt i min makt för att se till att det går i uppfyllelse. Visst, jag kan inte påverka urvalet, men jag kan öka mina chanser genom att läsa kurser som är meriterande och göra högskoleprovet, och det är precis det jag har tänkt att göra nu under våren & sommaren, så heja mig!

Listan är förövrigt helt skamlöst lånad från blogglistor 🙈

Gillar

Kommentarer