Färga håret hemma?

Innehåller affiliate-länkar
Hemmafärgning, bu eller bä?

Jag tänkte faktiskt ta upp en grej som jag alltid råkar snubbla över när jag läser på forum och liknande, och det är vare sig man ska färga håret hemma eller inte. Jag har i princip haft varenda hårfärg i boken, och har alltid experimenterat hemma. Vissa gånger har det gått jättebra, andra, inte direkt. Jag har faktiskt fått klippa mitt långa hår kort p.g.a. att jag färgade sönder det. Skulle bleka tillbaka mitt ljusblonda från mörkrött hemma tyckte jag. Som ni säkert förstår så gick det ju inte så jättebra. Slutade med att jag stod i duschen och drog loss stora testar av håret när jag skulle duscha ur den blekningen. Då blev det ett akutbesök hos en frisör och sen gjorde jag aldrig så mer. Egentligen så är ju min önskan att det inte var så (ursäkta språket) jävla omständigt att ha blodrött hår, för det är ju det jag verkligen vill ha. Men för någon som duschar håret oftare än man behöver och faktiskt inte orkar att använda mig av färgbomber och inpackningar så är det liksom ingen idé, tyvärr!

Jag vill egentligen inte rekommendera någon att experimentera hemma, för risken är stor att det går fel och man slutar upp både missnöjd och eventuellt hårlös, och jag tänker ta för givet att det inte är riktigt därför man försöker färga eller ändra på sitt hår hemma. Så jag säger såhär: Ska ni göra en drastisk ändring, gå till en frisör!! I can't stress this enough, gå till en frisör, för annars är risken så stor att ni kommer att ångra er och sen ha ett helvete med att försöka få tillbaka er gamla hårfärg. Ta det från någon som har gjort det hundratals gånger och först nu lärt sig. Att färga en utväxt eller liknande gör jag hemma själv samt färgar om mitt hår, och då menar jag färga, inte bleka. De två blonda färgerna ni ser nedan är de jag använder mig av oftast, och jag älskar dom! Doftar gott och gör inte mitt hår torrt eller slitet, av vad jag kan uppfatta iallafall.

Om man dock bara vill göra någon liten förändring, till exempel färga topparna eller något i en rolig färg så vill jag verkligen rekommendera Colorista wash-out färgerna som ni ser i alla möjliga nyanser nedan. Jag har testat i princip alla förutom den röda som tydligen ska vara lite svår att få ur i ett väldigt ljust hår, så jag har hållit mig till de mer pastelliga färgerna. Mina favoriter hittills har varit den lila & smutsrosa! De sitter i typ två-tre veckor i mitt platinablonda hår, men det går att tvätta ur de snabbare med ett speciellt schampoo från samma serie.

Det jag har länkat nedan i bilden är i vilket fall mina favoritfärger som jag använde mig av när jag hade respektive hårfärg, och som vanligt så är det bara att klicka på produkten för att komma till hemsidan


Här är några bilder på alla dessa otaliga hårfärger jag har haft, och här är jag allt mellan 14-20 på bilderna, och ja! Jag har löshår på bilden när jag har svartfärgat hår, var första gången jag testade syntethår.

Gillar

Kommentarer