Femton saker om mig

Halloj!

Nu tänkte jag att vi skulle köra en liten egotripp här igen. Nämligen femton saker om mig, allt ifrån tokigheter eller små quirks som jag har, till faktiskt bra sidor. Häng på! Jag hoppas även att ni själva kanske får lite inspiration till att berätta lite om er själva, om roliga, pinsamma eller saker som har förändrat er till det bättre eller sämre.

1. Jag vill gärna vara en strukturerad människa som använder kalendrar och planerar saker. Jag kan vara det ett tag.. Typ när jag köpt en fin kalender och fyllt i den slaviskt, men jag tröttnar lika fort. Jag får nog leva med att jag är lite impulsiv och inte riktigt har full koll alla gånger, även om jag önskar att jag hade det. Kontrollfreak hallååå

2. Motsägelsefullt till här ovan så är jag lite av ett städfreak. Visserligen så är det ganska svårt när man har två hundar och två katter plus en sambo som går i skitiga jaktstövlar för det mesta, men alltså, en stor del av min lediga tid går åt att städa. Jag tycker att det är kul, alltså verkligen genuint roligt, och jag dammsuger flera gånger i veckan. Tål inte disk på diskbänken eller en alltför full tvättkorg.. (när jag var yngre så var jag världens slarvigaste människa)

3. Jag är otroligt kreativ. Jag föddes mer eller mindre med musik i blodet och har väl pysslat med det hela min ungdom. Jag kan spela en del instrument och den estetiska sidan jag besitter är väl en av mina finaste egenskaper. För att vara lite självgod och egoistisk, så är jag en jävel på att se saker när jag fotograferar och filmar, jag jobbar med ljus och kanske lite okonventionella vinklar, men det blir oftast prima.

4. Jag lärde mig att dricka rödvin för typ ett halvår sen. Har alltid trott att jag absolut inte tycker om det, men hej här är vi nu. Har också insett att herrejäklar vad gott det blir när man använder det i matlagning

5. På tal om matlagning så är jag faktiskt ganska duktig på mat. Det har jag i och för sig min mamma och mormor att tacka. Det bästa jag visste när jag var liten var att rulla köttbullar eller göra pannbiff med mormor, något som jag älskar än idag faktiskt. När jag fyllde 20 så önskade jag mig en bok med mormors recept i, och det fick jag. Det är nog en av de saker jag har som jag värderar mest.

6. Jag är verkligen ingen pluggis. Motsägelsefullt kanske när man studerar på universitetet, men jag är verkligen en sån som inte går på föreläsningar, jag slarvar med att ta anteckningar och läser istället själv. Konstigt nog så fungerar det bäst för mig, för jag har inte behövt en omtenta på hela mitt första år, och har inte heller fått ett enda U. Inte så strategiskt kanske, men det funkar ju uppenbarligen för mig.

7. Jag är en otrolig djurvän och älskar alla djur. Jag är livrädd för ormar i och för sig, men man behöver ju inte gosa med dom direkt.. Det här kanske låter motsägelsefullt med tanke på att jag blir mer och mer involverad i jakt, men det kan ni läsa lite mer om i mitt tidigare inlägg. Jag har idag två katter och två hundar, och om jag får drömma så vill jag ha en hel gård full med djur. Faktum är att de tar rätt mycket energi, men de ger också mer än man kan önska.

8. Jag har åldersnoja och vill väl egentligen rota mig och skaffa en familj snart. Många av mina vänner och anhöriga har fått barn i tidig ålder eller är gravida nu. Jag är så lycklig för deras skull, men samtidigt så känner jag att jag verkligen längtar jag med. Jag fyller 26 i november och rent krasst så är ju det ingen ålder, men ändå!

9. Jag har alltid haft gröna fingrar. När jag bodde i lägenhet så saknade jag verkligen möjligheten att odla, även om hela lägenheten var full av blommor och plantor. Nu idag så har jag en hel altan full med olika grönsaker och blommor och herregud vad jag trivs. Jag behöver greja med händerna i jorden, och det finns faktiskt inget bättre sätt att göra det på än att plantera.

10. Jag är verkligen en nörd när det kommer till bokstäver. Jag har läst böcker hela mitt liv, och speciellt när jag var liten. Klämde en bok i veckan minst, och började skriva långa berättelser när jag var typ åtta-nio år. Har alltid haft lätt för stavning och meningsbyggnad, samt språk faktiskt.

11. Jag pratar verkligen flytande engelska, förmodligen bättre än genomsnittet. Det måste jag faktiskt säga är tack vare att jag har spelat otroligt mycket datorspel, samt att jag har haft de jobb jag haft. Jag jobbade på en resebyrå där jag ständigt hade kontakt med utländska företag, samt jobbar på en turistbyrå med utländska besökare för jämnan. Dessutom så har jag kompisar från USA och fler engelsktalande länder, så det har liksom kommit av sig självt.

12. Jag är teknisk som fasen. Alltså verkligen. Kan bygga datorer, laga de flesta fel, fixa med operativsystem, jobba med diverse olika typer av hemsidor och operativsystem. Det är verkligen en fördel i arbetslivet måste jag säga. Man har mycket att stå på när allting blir mer och mer digitaliserat.

13. Jag hade sjukt långt hår för typ lite mer än ett år sedan. Platinablont och nästan ner till rumpan. Tyvärr så fick jag lite infall och började färga det i alla möjliga färger, så till slut så slutade det med att jag klippte av mig nästan allt. Idag har jag axellångt hår och har bestämt mig för att sluta färga det. Sen om jag orkar ha så långt som jag hade sist, det återstår att se.

14. Jag är superintresserad av fiske. Jag har varit med min pappa och fiskat sen jag var pytteliten, och det intresset finns kvar. Numera så blir det verkligen inte ofta, men jag passar på när vi är i stugan. Älskar sjön och vatten överlag, så jag trivs väldigt bra när jag får vara ute i båten.

15. Jag är verkligen inte äckelmagad. Jag är med min sambo när vi tar ur djur, vilket innebär inälvor, och håller just nu på att lära mig att stycka själv. Tycker att det är fint på något sätt att ta vara på djuren, och följa det från skog till bord. Jag trodde verkligen att jag aldrig någonsin skulle kunna delta vid slakt, men, det har verkligen inte varit ett problem. Vill varna litegrann för sista bilden här nedan om någon tycker att det är obehagligt. Det är bara hud och ett par klövar, men öppna den inte och förstora om ni är väldigt känsliga!

Gillar

Kommentarer