Hårresande del ett

Hej på er darlings!

Hoppas att det är bra med er! Med mig är det bara fint. Sitter och längtar tills imorgon när vi ska åka till ön och bara mysa i två dagar, ska bli så skönt med en liten minisemester med V och hundarna.

Något jag faktiskt tänkte på är det här med hår? Konstig tanke kanske men det liksom bara slog mig att jag har nog haft varenda frisyr och hårfärg som man kan tänka sig. Jag tänkte faktiskt att jag skulle dela med mig lite av min hårresande resa genom alla dessa år, jag har ju trots allt varit rätt så ung och dum liksom.. heh.

Man kan ju säga att jag började mina tokigheter med mitt hår när jag var typ tretton fjorton? Jag är jätteljus i håret naturligt, så, ja, när jag kom hem med korpsvart hår så fick ju min mamma minst sagt en chock. Jag skulle bara iväg till en kompis och ja, det blev ju som det blev. Tror faktiskt att jag hade mitt svarta hår i säkert en tre, kanske fyra år innan jag började experimentera ännu mer. På bilderna här nere så är jag typ 15 år tror jag, så det här blir även en liten walk längs memory lane.. Lite pinsamt men here we go.

Ja, efter att jag hade kört ett race med svart hår så inser lilla smarta Julia att hon behöver testa något nytt, och ja, att gå från svart till rött är inte det snällaste du kan göra mot håret, men jag körde på, och rött blev det. Dock så tröttnade jag väldigt fort på det röda med tanke på hur fort det egentligen tvättas ur. Jag älskar verkligen rött hår, det är så sjukt snyggt, men när det kräver så jäkla mycket underhåll så kände jag bara att nä.. det här orkar jag inte med.

Efter att jag hade kört ett race med rött så blev håret brunt istället, jag fattar fortfarande inte att det höll på mig och att det inte hade rasat av här redan. Så mycket blekning och behandlingar konstant, men håret var fortfarande fint? Jag förstår inte riktigt men tydligen så är mitt hår väldigt tåligt.

Efter min väldigt korta resa som brunett (trivdes inte alls i brunt hår av någon anledning) så fick jag den absolut briljanta idén om att jag skulle tillbaka till blont. Det gick, eh, ja sådär kan man ju säga. Det blev en smärre katastrof och mitt hår mer eller mindre rasade av. I och för sig så var jag ändå förberedd på det, men ja, det blev blont, och väldigt kort. Något som jag i och för sig trivdes bra i! Nu hade jag ju åtminstone fått tillbaka min relativt naturliga hårfärg.

Jag tänker att vi fortsätter den här lilla katastrofresan i nästa inlägg, jag hoppas att ni tycker att det här är roligt att läsa om, och förhoppningsvis så gör ni inte samma dumheter som jag har gjort. Gå till en frisör säger jag bara. De finns av en anledning.

Gillar

Kommentarer

svullo
svullo,

Jag känner igen det 😉 tyvärr hjälper det inte så ofta att säga åt folk att tänka efter före, dom flesta behöver lära av sina egna misstag 😊

nouw.com/svullo
juliaes
juliaes,
Ja jag tror att vi är ganska många som har experimenterat lite för mycket 😅 Nej tyvärr inte, det blir nog ofta motsatt effekt tyvärr 🙈
nouw.com/juliaes