I fantasin och böckernas värld

Inlägget innehåller annonslänkar från nextory.

Hej på er darlings!

Hur mår ni i sommarvärmen? Själv så vill jag helst ligga i en solstol eller i vattnet hela dagarna, men jag får passa på att varva jobb med typiska sommaraktiviteter. Är ni som jag och gärna spenderar dagen i en solstol, oftast i skuggan, med en god bok eller ljudbok? Det är avslappning och terapi för själen om ni frågar mig.

Jag har faktiskt upptäckt en massa e-böcker och ljudböcker, och jag har på senaste tiden lyssnat en hel del på ljudböcker som har handlat om psykisk ohälsa, ångest och oro, och många av böckerna har faktiskt fått mig att förstå vad det beror på och hur man i viss mån kan påverka det själv. Jag har använt nextory själv, så det känns lite extra roligt att få lyfta fram några titlar som jag verkligen kan rekommendera er som själva vill lära er mer om ångest och oro, och så kanske ni till och med kan få några tips på hur ni kan underlätta när ångesten faller på.

Självklart så har nextory huuuur mycket böcker som helst, både e-böcker och ljudböcker, och det är allt från skönlitteratur, faktaböcker, biografier, böcker om personlig utveckling (vilket jag personligen verkligen gillar!) och mycket, mycket mer.

Jag tänkte dela med mig av några av mina favorittitlar här nedan, allt från skönlitteratur till mer allvarliga böcker och biografier. Det finns verkligen något för alla.

- Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva.

Den här titeln träffar mig så innerligt i själen. Ann Heberlein har precis som jag en sjukdomshistoria i form av bipolär sjukdom typ 2. Den här boken tar en verkligen med på djupet om hur bipolär sjukdom kan påverka en i vardagen, och rent ut sagt göra den till ett helvete. Även om alla människor upplever sin sjukdom olika, så kan jag på så många sätt känna igen mig i det hon skriver. Boken är tung och skakar om en, men den är så viktig. I alla fall för mig. Sättet som Ann dessutom berättar sin egen historia i uppläsningen gör den ännu kraftfullare.

- Dagboken

Den här vackra boken handlar om romantik om än på ett vackert, men sorgligt sätt. Många av er har kanske sett filmen The Notebook, och den är ju baserat på just denna bok. Denna berättelse är verkligen vacker, och en klassiker. Den är sorglig, och det är flera gånger när jag lyssnat som jag verkligen känner hur känslorna bara bubblar och tårarna stakar sig. Boken utspelar sig genom att en man läser en berättelse för en kvinna som är bosatt på ett vårdhem på grund av Alzheimers, och berättelsen handlar om två människor som träffas en sommar och inleder en romans som aldrig kommer att glömmas bort. Så vackert, och så sorgligt. Lyssna på denna om ni vill bli träffade rätt in i hjärtat.

Ondskan

Ondskan av Jan Guillou har också blivit filmatiserad, och det är en titel som jag verkligen tycker att alla borde läsa. Den handlar om Erik som blir reglerad från sin skola på grund av hans temperament och brutalitet. Han blir istället placerad på en internatskola där han får uppleva att ondska faktiskt existerar i andra former utöver det han har upplevt i hemmet med sin otroligt sadistiska far. Själva tematiken i boken, våldet, är något som jag tycker är aktuellt lika mycket i dagens samhälle som det var när boken släpptes 1981. Den är bitvis mycket obehaglig, men ack så viktig.

Outlanderserien / Främlingen del ett

Det här är också en bokserie som har blivit en extremt populär tv-serie. Jag personligen ääälskar de här böckerna och läste de första två på bara någon dag. Serien är också superbra så det här rekommenderar jag verkligen er! Dock så skulle jag rekommendera er att lyssna på böckerna då jag kan tycka att serien ändå missar en del, vilket i och för sig inte är så konstigt. Böckerna om Claire Randall är skrivna av Diana Gabaldon, och här kan ni förvänta er allt ifrån våld, fantastiska miljöer som får fantasin att spira, samt en kärlek som får en att nästan bli grön av avund. Böckerna handlar om hur Claire Randall och hennes resa tillbaka 200 år i tiden i Skottland. Hon och hennes make Frank reser till Skottland för att semestra efter att andra världskriget tagit slut, och Claire besöker en häxring med stenformationer som har magiska krafter. Helt plötsligt slängs hon in i året 1743 och hon har hamnat mitt i de skotska klankrigen. Hon blir tillfångatagen av klanen MacKenzie, och den mystiska rödhåriga skotten som kommer att förändra hennes liv.

I samarbete med nextory så har jag faktiskt lyckats få till ett erbjudande där ni faktiskt inte har något köpkrav eller egentligen något att förlora! Om ni använder min kod så får ni just nu 30-dagars GRATIS lyssning utan bindningstid! Jag är faktiskt jätteglad över att kunna erbjuda er detta, och hoppas verkligen att ni kommer att bli lika såld som jag är på de mängder av böcker som finns!

Klicka HÄR för att ta del av 30-dagars gratis lyssning utan bindningstid hos nextory!

Puss och kram från en boknörd!

Gillar

Kommentarer