Jägarexamen

Hellu darlings!

Hoppas att ni har haft en fin vecka. Det har jag måste jag säga. Varvat jobb med kvalitetstid på hemmaplan, sista fixet i lägenheten och bara greja hemma, vilket jag tycker är väldigt skönt. Ikväll så ska några delar av familjen samt några vänner komma hit och grilla, och det ska bli supermysigt. Känns skönt att avsluta veckan (även om det är resten av helgen kvar såklart) med att bara käka gott och snacka en massa skit, för det är ju det det brukar bli!

Jag måste faktiskt berätta en sak! Jag skrev ju för ett tag sen att jag var lite småsugen på att ta jägarexamen, mest för sakens skull. Man kan ju välja att bara göra den teoretiska delen till en början, och sen göra de praktiska proven (skyttet) senare om man skulle vilja? Jag är inte ens säker på att jag vill använda min jägarexamen för att jaga, utan för att egentligen mest besitta kunskapen och ha det på papper? Låter luddigt kanske, men. Vi får se!

Hur som helst så fick jag faktiskt ett par teoriböcker av en vän som har klarat sin jägarexamen. Så himla snällt och roligt att kunna börja skumma igenom böckerna lite grann. Jag har ju blivit så otroligt intresserad av jakt och viltvård så känns bra att kunna läsa och lära mig mer!

Är ni intresserade av jakt, viltvård eller ja, skogen och djurlivet över lag? Berätta gärna!

Det här kom väldigt otippat för mig måste jag säga. Jag har haft noll erfarenhet eller kunskap om det och har trott att det gått till på ett helt annat sätt än vad jag nu har fått lära mig, och helt plötsligt så slängdes jag in i ett förhållande där den ena parten spenderar ungefär 90% av sin vakna tid på jakten.. (överdrift kanske men ni fattar poängen) Jag får väl vara glad över att jag gärna följer med och tycker att det är roligt själv, annars hade det nog inte varit så skoj att han var borta så pass ofta som han är! Jag gnäller inte ändå måste jag säga. Frysarna fylls kontinuerligt på med kött och jag får vara en massa i skogen och lära mig saker. Win-win!

Gillar

Kommentarer