Jobb eller karriär?

Hej darlings!

Hur mår ni? Jag hoppas att det är bra med er.

Jag tänkte faktiskt lite på det här med jobb, kontra att bygga en karriär. Som ni kanske vet så studerar ju jag i dagsläget på universitetet, jag läser turist och samhällsvetenskap och har väl en dröm om att få fortsätta arbeta inom besöksnäringen och förhoppningsvis destinationsutveckling.

Jag har jobbat ett par år inom just besöksnäringen. Egentligen så var det absolut inte mening, men jag sökte ett jobb över sommaren på den lokala turistbyrån 2019 och fick det! Tidigare så hade jag jobbat inom kundservice och i butik men aldrig riktigt känt att det var något som jag ville göra. Jag trivdes dock otroligt bra på turistbyrån och tyckte verkligen att det var roligt. En sak ledde till det andra, och i augusti 2019 så sökte jag på vinst och förlust till en nyöppnad resebyrå, också i samma ort där jag har bott. Egentligen så hade jag noll vana när det kom till resebyråer och allt vad det innefattar, men herregud vad jag älskade det där jobbet. Jag lärde mig det mesta otroligt fort, för att jag var så oerhört intresserad.

Tyvärr så kom ju det en pandemi och vände saker upp och ner. I våras förra året så kraschade hela reseindustrin totalt, och vi var inte alls skonade ifrån det. Jag gick hem ifrån mitt jobb på resebyrån i april, med en självklar förhoppning om att komma tillbaka. Jag hade tidigare jobbat på timmar, och tanken var att jag och min kollega skulle bli anställda på 75% var i april, men ja, ödet hade lite andra planer. Jag var fortfarande anställd i företaget men gick hem för att försöka dra ner på kostnaderna för att vi förhoppningsvis skulle kunna överleva pandemin och komma tillbaka. Det som var så otroligt tråkigt var verkligen att verksamheten blomstrade på vintern 2019 och vi hade så mycket drömmar och planer inför 2020-2021. Tyvärr så fick min underbara och fantastiska chef lägga ner reseverksamheten, men butiken som vi också drev i samma lokal har tack och lov överlevt. Jag saknar mitt jobb väldigt mycket, men å andra sidan så ledde allt det här till att jag sökte till universitetet och kom in på den linjen jag läser idag.

Jag har jobbat på turistbyrån tre somrar i rad nu, och tanken är att jag ska gå med min nuvarande chef som är ansvarig för besöksnäringen och som även är tillväxtsstrateg när det är dags för min praktik. Förhoppningen är ju självklart att jag ska få ett jobb i närheten där jag bor, men man vet aldrig. Jag har ändå två år kvar av studierna.

Man kan ju säga att jag har en dröm om att göra karriär inom besöksnäringen på ett sätt. Jag strävar inte efter någon chefsposition direkt, men jag vill såklart klättra på karriärstegen om man säger så. Jag har ju tidigare haft "vanliga jobb" dit jag har gått för att mer eller mindre bara tjäna pengar och det är ju verkligen inget fel med det! Det är ju en trygghet verkligen, men jag känner verkligen att besöksnäringen och samhällsutveckling över lag är något som jag brinner för och verkligen vill göra karriär inom.

Hur känner ni? Är ni nöjda med att ha ert jobb, fast eller inte, eller vill ni göra karriär inom er yrkeskategori? Berätta gärna för det är otroligt intressant att se hur olika man tänker.

Puss och kram från mig!

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Så otroligt skoj att få läsa lite mer om dina drömmar och mål inom jobb! Det absolut härligaste enligt mig är ju helt klart om man har ett jobb man brinner för. Så roligt att nästan längta till jobbet man har! Det är en dröm och mål för mig iallafall! Alltså såhär är det för mig, jag är sjukskriven pga psykisk ohälsa/min autism. Just nu klarar jag inte av att jobba pga olika orskaer! Men jag har så många drömmar om jobb jag skulle vilja göra. Jag skulle vilja jobba inom sociala medier (vår Youtubekanal), skriva böcker, sälja egengjorda tavlor, vara med i filmer, desgina egna kläder osv. Har så många drömmar på jobb jag vill uppnå och kämpar varje dag med sociala medier för att ta mig dit! Skam den som ger sig haha! Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
juliaes
juliaes,

Åh vad roligt! Ja ellerhur, känns för min del som jag verkligen har hittat rätt. Jag förstår precis, har också varit sjukskriven på grund av psykisk ohälsa men jag har fått väldigt bra hjälp (även om det inte funkar för alla såklart!) Åh, du har så mycket idéer! Så roligt att höra. Håller tummarna för att er kanal växer ännu mer! Kram på er!! 😊<3

nouw.com/juliaes