Kastration & ny transportväska

Hej på er!

Idag har det varit fullt upp och morgonen kunde ju ha börjat bättre. Idag 8.30 hade vi tid hos vår veterinär för kastrering av Pixel, A jobbar ju natt och slutar vid sex-sju så han skulle ju vara hemma i god tid, skulle var det ja. Det gick ett utrymningslarm i morse på hans jobb och då kan man ju inte riktigt sticka iväg hur som helst, utan man är ju tvungen att bli inräknad etc etc så att det ej har hänt något. Så jag fick snällt gå upp och ut i kylan för att skrapa och kallstarta min bil för att vi skulle hinna i tid, dock så möttes vi på parkeringen precis när jag skulle åka iväg med henne, så A hann ju faktiskt med. 8.30 lämnade vi Pixel och åkte hemåt igen, och jag som är en hönsmamma när det kommer till katterna blir ju skitorolig och tror att någonting ska hända, men självklart gick det jättebra!

Anton gick ju och la sig så fort vi kom hem, men jag fastnade framför datorn i typ en och en halv timme innan jag bestämde mig för att åka till stan för att kika på en ny transportbur och lite basvaror hem. Den transportburen vi har nu är en billig ostabil sak i plast som vi köpte när vi skulle kastrera Crowley för ungefär ett år sedan, upptäckte dock nu på senare dar att han knappt ens får plats i den längre och den känns inte stabil. Hittade dock faktiskt en jättefin rymlig transportväska som fick följa med hem, och den var helt klart godkänd, för båda katterna har både suttit och legat i den längre stunder. Var en stor väska i tyg (då jag blir lite nervös på plastburar och katternas klor om de skulle fastna.) som var jättefin, med möjlighet att öppna som "fönster" på sidorna med nät, samt en dörr i nät. Hoppas att de är mer okej med denna, jag hade dock också blivit klaustrofobisk om jag hade behövt vara i en liten ranglig plastbur. Sen vill jag gärna ha en bur som jag får in båda katterna i ifall det skulle exempelvis börja brinna här hemma, rather safe than sorry liksom, för olyckor händer ju tyvärr.

Jag hann faktiskt inte ens åka hem från stan innan de ringde och jag fick hämta hem en liten omtöcknad tjej. Allt hade gått jättebra och Pixel är ju en ängel som hade legat och gosat med veterinärerna när de undersökte henne. Så nu ligger hon på hallmattan och sover här hemma, med en snygg body på sig :) Jag gillar inte trattar till katter just p.g.a. de kan fastna, har svårt att äta o.s.v. så var verkligen glad att de kunde erbjuda body! Hon har ätit, kissat & druckit vatten sen hon kom hem, men hon är trött självklart, är bara så glad att det har gått bra. Första två timmarna hemma frös hon lite, så då låg vi och gosade under en filt på vardagsrumsmattan.

Nu ska jag nog krypa ner i sängen med paddan, för jag är riktigt trött. Vaknade vid fem imorse redan p.g.a. att jag somsagt blir nervös och måste ha allting under kontroll. Ta hand om er så hörs vi snart!

För er som undrar varför hon är grön i örat så har hon även blivit ID-märkt! Färgen släpper inom några dagar :)

  • Djur

Gillar

Kommentarer