Kattmat

Halloj! ♥️

Hoppas att allting är bra med er. Idag mår jag faktiskt bra, det var några dagar sen som jag faktiskt var så pigg och igång som jag är idag och det får man väl vara tacksam för antar jag. Annars händer det inte så mycket. Har fått igång en diskmaskin här precis och ska väl försöka plocka lite här hemma, rensa kattlåda & bara städa undan lite. Skulle egentligen behöva dammsuga också, för fy fan rent ut sagt vad katterna fäller just nu. Borstar dom varje dag men det hjälper ju inte ens, är hår överallt.

På tal om katter och allt vad det innebär så stod jag faktiskt häromdagen och gjorde egen "kattmat" eller vad vi ska kalla det. Köpte ett kilo kyckling svinbilligt för ett tag sen, och i och med att jag absolut inte tycker om kyckling och speciellt inte från den delen jag köpte så bestämde jag mig faktiskt för att göra kattmat av det. Så igår kväll stod jag och styckade upp kyckling som jag sen kokade och gjorde i ordning i portionspåsar. Pixel fick sjääälvklart smaka några bitar rå kyckling också då hon fullkomligt blir tokig när hon får rått kött. Mamma var här för ett tag sen och vi lagade mat tillsammans, gjorde en köttgryta på nötkött, och Pixel nästan klättrar på ens ben för att hon vill smaka så himla mycket.

Jag brukar köpa Mush Vaisto bollar till henne som hon får med jämna mellanrum, men vi har inte övergått till 100% råfoder och jag tror inte att jag kommer att göra det heller. Verkar lite som att hon tröttnar på för mycket råkost efter tag, så då är det smidigt med en tetra Mjau då och då.

Hur gör ni med kosten till era djur? Min ena katt vägrar allt som har med råfoder att göra, och vill bara äta Royal Canin's torrfoder. Någon enstaka gång slickar han i sig lite sås från blötmaten, men det händer inte alls för ofta. Jag skulle verkligen vilja göra all kattmat själv, men varken ekonomin eller tiden tillåter det egentligen tyvärr.

Ta hand om er och era djur så hörs vi snart! ♥️

Dom här två brukar jag variera mellan, då jag gillar att iallafall ha en del nötkött i maten hela tiden om möjligt.

Gillar

Kommentarer