Köpa hund?

Halloj!

Hoppas att det är bra med er! Med mig så är det bara fint i vanlig ordning.

Kom faktiskt att tänka på en sak här häromdagen, och det är det här med att köpa hund. Jag får en sån klump i magen när jag läser om smuggelhundar som måste avlivas på plats för att de saknar vaccinationer och allt vad det är, så jag känner mest att jag måste ge min syn på saken.

Jag köpte min Welsh Corgi Pembroke förra året, en pandemihund kanske ni säger, men nej det kan jag inte påstå. Jag har velat skaffa hund hela mitt liv, och mer specifikt en corgi sen jag var typ femton år. Så det var verkligen något som jag funderat på i så många år och nu passade det bra med min livssituation och så. Processen med att skaffa hund är så mycket mer än att hitta en annons på blocket och hämta en hund som du kanske inte har någon som helst bakgrundsfakta om. Å andra sidan så finns det självklart seriösa säljare på blocket också, och jag säger verkligen inte att det alltid är fel, men jag personligen skulle aldrig kunna skaffa en hund bara sådär.

Innan jag köpte Frans så gjorde jag extremt mycket research, dels om ens rasen passar för mig, men också för att hitta en uppfödare som jag känner mig trygg med och som kan finnas till hands under hela hundens liv. Jag har berättat tidigare om Kennel Red Royalty's där Frans kommer ifrån, och jag kunde inte känna mig mer trygg med stödet och allt som jag fått av Jennica.

Det som gör att jag verkligen kan rekommendera er att köpa renrasiga hundar är för att det är så seriöst och kontrollerat (finns såklart undantag men i regel.) Hundarna är besiktigade, hälsotestade, de är registrerade och allt finns på papper. Man skriver köpekontrakt och det fifflas inte med priser. Såklart så finns det uppfödare som föder upp blandrashundar som är minst lika duktiga som de inom renrasaveln, och jag fördömer verkligen inte blandrashundar!

Jag vill bara be er om en sak om ni går i hundköpartankar. Köp inte första bästa hund på blocket, utan gör er research och se till att den ni köper av är seriös. Det handlar om hundarnas bästa, och det blir inte bra alls när saker och ting börjar handla om endast pengar. Köp för guds skull inte heller en hund på typ en parkeringsplats, utan se till att ni får träffa tiken och helst av allt även hanen. Det kommer underlätta för er sen.

Puss och kram!

Frans är en Welsh Corgi Pembroke, och Arakk är en Engelsk Springer Spaniel. Båda är renrasiga, registrerade, vaccinerade och självklart försäkrade. Glöm för guds skull inte försäkring!

  • Djur

Gillar

Kommentarer