Körkortsresan

I samarbete med korkortskolan.se

Hej på er! Jag hoppas att ni mår superbra! Det gör iallafall jag tackar som frågar!

Vet ni? Om tre dagar är det exakt tre år sedan som jag tog mitt körkort, och jag tänkte faktiskt att jag skulle skriva lite om det. För alla ni som just nu håller på med ert körkort, eller ni som redan har tagit det, eller för er som går i tankarna på att äntligen påbörja resan mot den självständighet som ett körkort faktiskt innebär.

För mig så har mitt körkort ärligt talat betytt så otroligt mycket. Dels så har det gett mig möjligheten att kunna pendla till och från min utbildning, jag kan söka jobb där det finns körkortskrav, men framför allt så har det gjort att jag aldrig behöver vara beroende av någon annan för att ta mig dit jag vill, när jag känner för det. Jag kan egentligen bara räkna upp positiva saker som ett körkort innebär, det enda negativa jag möjligtvis kan tänka på är kostnaden det medför, framför allt om man kanske inte har möjlighet att övningsköra med en förälder eller någon annan, men å andra sidan så är det en engångskostnad, har du väl fått ditt kort i hand så behöver du aldrig mer lägga pengar & eller ens en tanke på att du behöver göra något mer, och hur skönt är inte det?

När du väl har tagit ett beslut om att du vill skaffa körkort så är det en hel del saker som du behöver lära dig, dels så ska du lära dig att manövrera och faktiskt köra bil, men det är långt ifrån det enda du behöver kunna. Teorin är en otroligt stor del i ditt körkort, och för att du ska kunna få det där efterlängtade platskortet så behöver du först och främst klara ett teoretiskt prov för att faktiskt visa att du har den nödvändiga kunskapen om skyltar, regler & diverse annat som du behöver ha för att kunna klara dig i trafiken.

Jag personligen har otroligt lätt för att läsa mig till kunskap, så någonting som jag märkte verkligen fungerade för mig var att läsa och sedan göra teoritester på nätet, men som med precis allt annat så har faktiskt inte alla samma förutsättningar. Många jag har pratat med, framför allt under tiden jag var i full gång med att ta körkort var faktiskt att de hade önskat att det fanns videolektioner som man hade kunnat använda sig för, för att få en djupare förståelse, men även för att få saker förklarade på ett annat sätt, inte bara genom en bild och en textrad i en bok.

Jag vill verkligen genuint rekommendera dessa körkortsfrågor på nätet för er som håller på, eller ska påbörja er körkortsresa. Det är en enorm hjälp på vägen, och det underlättar verkligen att kunna göra teoritester obegränsat. Under tidens gång så får man även förklaringar på de frågor man exempelvis svarat fel på, eller så kan man alternativt titta på fördjupande videolektioner inom de ämnen man känner att man inte riktigt greppar direkt.

Jag önskar dig världens största lycka till med ditt körkort!

Ta hand om er ♥️Gillar

Kommentarer