Krampanfall hos katt?

Inlägget innehåller annonslänkar från Firstvet.

Ni vet ju att jag har två katter, (det kan ni omöjligt ha missat) och dessa två liv är ju just nu egentligen det viktigaste jag har! De är min familj och jag skulle göra allt för dem, oavsett.

Min hankatt är snart tre år, och för ett år sedan så var vi med om någonting jätteläskigt här hemma. Han satt hos mig i sängen när jag höll på med min dator, jag bloggade säkert eller så. Jag märkte att han började bli "sne" i ansiktet, och försökte nästa tvätta sig i ansiktet med tassen, men var otroligt vinglig och till slut så lade han sig ner och det märktes att han tappade balansen helt. Jag blev givetvis livrädd och var på väg att åka in akut med honom till veterinären, men tack och lov så höll det här "anfallet" bara i sig i cirka 2-3 minuter och sedan var han helt återställd och som vanligt.

Jag brukar inte vara den som gillar såna här sjukvårdsappar, dels för att det påverkar vår svenska sjukvård, men något jag verkligen kan stå för att verkligen rekommendera är faktiskt veterinärvårdsappen Firstvet. Det är en app där du kan ha videosamtal med veterinär, om ej akuta saker (givetvis). Jag använda faktiskt Firstvet när min katt fick det här krampanfallet, och de var otroligt trevliga och gav mig klara direktiv om hur jag skulle gå tillväga om min katt fick nya anfall inom en kort tidsperiod och förklarade även för mig att det är ganska normalt med att en katt får såna här typer av anfall (epilepsi/kramper) vilket lugnade mig något otroligt, för annars hade jag förmodligen åkt in akut till veterinären helt i onödan, med tanke på att han faktiskt inte har fått några fler anfall.

Fördelen med Firstvet är just att du når en veterinär fort, och får svar på vad du funderar på. Det som är ännu bättre att i de flesta djurförsäkringar idag så ingår dessa videosamtal till dem, och har du Agria så ingår det fria besök alla dagar 07-24 & dessutom telefonveterinär om du inte har möjlighet till videosamtal. Vill bara flika in att det gäller för alla husdjur, men även häst!

De har iallafall en kampanj just nu, där oavsett om du har försäkring eller ej, så får du ett kostnadsfritt besök/samtal med veterinär, det enda du behöver göra är att registrera dig och ditt djur, och det är helt kostnadsfritt.

Det här inlägget är inte sponsrat i det avseende att jag får betalt för att skriva det, men jag har en annonslänk som jag självklart vill att ni använder om ni faktiskt är intresserade av Firstvet, och kanske bara vill testa, om det så nu bara handlar om det första kostnadsfria besöket. Jag tjänar en liten peng för varje person som registrerar sig, så använder ni min länk så är jag supertacksam!

Klicka här för att komma till Firstvet (fungerar bara på iPhone/Android)

Ta hand om er själva och era djur, så ses vi så snart som möjligt igen ♥️

Gillar

Kommentarer