La dolce vita

Publicerar det här inlägget igen, då tankarna faktiskt började vandra hitåt igen.

Får man visa upp sitt liv som annat än "perfekt" när man går under benämningen influencer? Har man inga dåliga dagar, inga svårigheter eller problem i sitt vardagsliv, familjeliv eller vad det nu kan vara?

Jag funderar mycket, så är det bara, och en sak som ofta återkommer är det här med "spelet för gallerierna", är det allt det är? Jag personligen delar av mig av både positiva och negativa inslag från mitt liv, för det är ju just det som livet går ut på - det är medgång och motgång, jämt! Ingen kommer att ha medvind hela livet, förvisso så kanske man är skonad från sjukdomar, ekonomiska svårigheter eller liknande, men det kommer ALLTID finnas saker som inte går åt ditt håll. Det jag börjar fundera på då när jag scrollar runt på diverse bloggar så här på kvällskvisten är att det inte alltid är självklart att visa upp denna del av livet.

Självklart menar jag inte att man behöver utelämna sig fullkomligt (om man inte själv vill det då d.v.s.) men jag blir liksom fundersam när det enda man ser är en konsumtion utan dess like, ett liv i lyx innehållande kläder, utlandsresor & utemat. Den svenska avundsjukan är ju definitivt ett faktum, jag säger ingenting om det, och ja vissa dagar så önskar jag också att jag hade samma möjligheter, men oftast så är jag ganska tillfreds med vad jag har i dagsläget.

Känner att jag tappar tråden lite här, men det jag initialt började fundera på var just vart den här skitdelen av livet får plats. Typ den månaden när husdjuret måste till veterinären och man har räkningar och knappt klarar av att hålla huvudet över vattenytan, när anhöriga blir sjuka eller en själv "går ner sig" i ett hål och ingenting är roligt längre? Jag menar inte att man behöver göra trafik av personliga grejer, men att våga berätta att man kanske inte mår så bra eller att man en månad kanske inte har råd med ett konstant flöde av takeaway eller mat levererad till dörren, en ny väska eller ens ett klädesplagg som man kanske egentligen verkligen behöver, är det pinsamt?

Det tåls att funderas på. Tycker att så många har blivit bättre på just det här, att våga visa sina dåliga dagar & faktiskt berätta, men samtidigt så känns det nästan som om det är lite tabubelagt. Det måste vi få bort tycker jag!

Ta hand om er nu, puss ♥️

Gillar

Kommentarer