Mat, mat, mat

Hej på er!

Hur är det med er? Har ni det varmt och skönt eller vräker regnet ner på er? Här har det regnat i princip hela veckan, men det gör mig faktiskt inget speciellt. Kan ändå uppskatta regniga dagar för man får så mycket gjort inomhus.

Jag tänkte faktiskt prata lite om det här med mat. Jag gillar mat, hemlagad mat som det finns en gnutta omsorg och kärlek i är verkligen det absolut bästa. Jag är inget fan av snabbmat, men visst kan det slinka ner en pizza då och då. Extremt sällan dock måste jag säga, kanske varannan månad, men det är ju för att jag verkligen inte tycker om det.

Jag har ju turen att ha en sambo som jagar, så tack vare det så kan jag varenda dag (om jag nu vill äta kött varje dag) äta kött som jag vet vart det kommer ifrån, hur det är omhändertaget och veta med gott samvete att djuret har levt ett liv i frihet tills den dagen skottet faller. Det går snabbt och de lider inte överhuvudtaget. Dessutom så använder sig V att ammunition utan bly i, så det blir heller ingen påverkan på köttet. Vi styckar och tar hand om alla djur själva, enda gången vi inte kan ta rätt på kött är om djuret har varit sjukt eller blivit påkört då det kan vara för mycket skador invändigt.

V är otroligt duktig på att laga mat. Vilket i och för sig inte är så konstigt när man har spenderat halva sitt liv i skogen och med jakten, för honom har det liksom kommit naturligt. Jag har alltid varit intresserad av matlagning, så vi har en väldigt fin balans hemma när det kommer till mat. Vi hjälps åt och lagar mat tillsammans nästan jämt. Det är faktiskt väldigt mysigt att hjälpas åt och sen kunna sitta ner och äta tillsammans utan en massa störningsmoment.

Hur ser era rutiner kring mat ut hemma hos er? Lagar ni det mesta själva?

Puss från mig!

Längst upp till vänster har vi potatisgratäng och dovhjort. Till höger köttbullar gjorda på kronhjort och hemmagjort potatismos. Längst ner till vänster - kantarellmacka med egengjord potatissallad och korv gjort på vildsvin. Längst ner till höger - dovhjortsfransyska med färskpotatis.

Detta är väl till ganska stor del av vad vi äter. Så klart så varvar vi även med pasta och typ falukorv när orken tryter och ingen av oss riktigt orkar, eller typ wokade grönsaker och ris. Vi har nog en ganska bra balans vad det gäller maten hemma tror jag, jag vet i alla fall att min kropp aldrig har mått bättre.

Gillar

Kommentarer

seagullcrying
seagullcrying,
Men så gott det såg ut på tallriken då!
nouw.com/seagullcrying
juliaes
juliaes,

Kul att höra! Jag är väldigt bortskämd med mat måste jag erkänna..

nouw.com/juliaes
Amanda (Swedish Passport),

Åh så kul att få ta del av! Det låter ju helt fantastiskt att ha den tillgången till kött som ni har, jag är själv vegetarian för att jag inte vill stötta köttindustrin så låter ju verkligen som att ni har den perfekta lösningen 😊 I vårt hushåll har vi delat upp arbetsuppgifterna utefter vad vi är bra på, så sambon står för matlagningen och jag står för diskningen, haha 😉

swedishpassport.com
juliaes
juliaes,

Men åh, tack! Ja det är det verkligen, jag har också varit vegetarian till typ 99% sen jag var typ 15. Har varit precis likadan med köttindustrin för den är så vidrig.. 😔 Känns på ett helt annat sätt nu måste jag säga. Ja alltså vi har gjort till stor del likadant, min sambo är ingen höjdare på att städa, och jag tycker att det är roligt så det blir ju rätt naturligt att jag städar 😅

nouw.com/juliaes