Mellandagsshopping

Innehåller affiliate-länkar

​Brukar ni handla på mellandagsrean? 

Alltså ärligt talat, jag och A är inga storshoppare vanligtvis, men den här mellandagsrean vet jag inte vad som hände med oss. Jag har verkligen fyndat, och det tror jag jag ni ser nedan.. Kameran är i och för sig inte min för jag har tydligen lyckats dra med mig min sambo ner i fototräsket, så han köpte sig en egen Canon + väska och skrivaren är ju "vår", men resten av grejerna är mina. Jag förstår verkligen inte, jag fick så himla mycket julklappar men även så mycket pengar, plus att jag har sålt grejer på tradera för nästan 2000:-. One man's trash is another man's treasure, och så är det faktiskt. Grejer som bara har legat och dammat hemma hos mig kanske får en helt ny användning hemma hos någon annan. Bland annat så har jag sålt gamla moderkort, cd & dvdläsare, nått par skor & typ lite småkrafs, mycket oanvänt, men dessa grejer har ju gjort så att jag har kunnat köpa två nya objektiv & en extern hårddisk, för det är ju det som har kostat. Motljusskyddet, uv-filtret & stativet kostade mig inte mer än ett par hundralappar, så det var ju helt ok, men det knäppa är att trots att jag har shoppat helt maniskt, så har jag ändå mycket pengar kvar & har kunnat spara mer än tusen kronor den här månaden, och det är faktiskt inte fy skam - för mig iallafall! 

Jag är verkligen nöjd med allting jag har handlat, det måste jag säga. Extern hårddisk & 50.mm objektivet var det jag köpte först, i och med att jag insåg att jag hade cirka gurka 20 GB med bilder på datorn, och ännu fler på olika usb-minnen, och jag är totalt livrädd för att de ska gå sönder & sen så är allt borta, så köpte faktiskt en stor extern hårddisk att kunna lagra bilder & viktiga program på - så som Lightroom & Photoshop! Objektivet har jag haft span på länge och priset var så bra så jag slog till. Älskar mitt 50.mm just för skärpan & ljuset det tar in, blir så otroligt fina bilder även i dovt ljus! 

Sen köpte jag faktiskt ett till objektiv, nämligen det stora 55-250.mm, så nu har jag en "komplett arsenal" med objektiv för att kunna ta lättare jobb och verkligen utnyttja kameran till max! Stativet & motljusskyddet fick också följa med, då jag vill testa lite långexponeringar och det är lite svårt att göra det handhållet. 

Skrivaren var ju verkligen ett impulsköp från vår sida, skrev om det igår, men för er som inte läste så sprang jag in på Elgiganten igår när vi hade skräpmat med oss i bilen på väg hem och fick med mig en Canon Pixma ut. Vi satt nämligen och pratade om hur smidigt det vore med en skrivare hemma så att man slipper jaga halva stan för att få tag i någon som har en fungerande skrivare, så vi löste det problemet. Den var väldigt billig (500:-) och fungerar som kopiator, scanner & skrivare, så det var verkligen bra. Smidigt att kunna skriva ut fraktsedlar och viktiga papper hemma.. 

Det var nog allt vi har handlat tror jag? Det blev en hel del, mycket mer än vad vi hade tänkt, men så kan det bli. A och jag åker aldrig på semester, är aldrig ute på krogen/restaurang & lägger inte speciellt mycket pengar på någonting egentligen, så de pengarna vi sparar in där har vi råd att istället lägga på saker som dessa (för er som funderar på hur vi har råd bara sådär.)  ​vilket jag tycker är väldigt skönt. Jag prioriterar hellre saker jag verkligen vill ha än onödiga krogbesök för typ en tusing per gång, men det där är ju helt upp till var och en! Vi är hemmamysare båda två och det är ju rätt så billigt liksom! :) 

Hur gör ni? Drar det iväg med restaurangmat & dyra krogbesök eller lägger ni pengarna på annat? Berätta! ♥​

Edit: Såg nu att det är fel motljusskydd taggat! Det som passar till 55-250 mm IS II är et ET-60, inte ET-54 som syns på bilden. Ifall någon av er är på jakt efter ett likadant, så att ni inte köper fel!

  • Vardag

Gillar

Kommentarer