Mina hudvårdsprodukter

Hej på er älsklingar! ♥ 

Idag så tänkte jag berätta om hudvårdsprodukterna jag använder i dagsläget. Tack och lov så har jag aldrig haft speciellt stora problem med min hy, bortsett från att den på vintern är överdrivet torr och på sommaren alldeles för oljig. Låter det igenkännande? Skulle nästan tro det då jag tror att detta är de vanligaste problemen som folk dras med. Jag är dock så himla tacksam för att jag aldrig har haft problem med acne/finnar eller speciellt synliga porer. I vilket fall så har jag alltid haft svårt att hitta bra produkter som varken torkar ut för mycket eller gör huden för oljig, men praise the lord, jag har äntligen hittat produkter som får min hud i perfekt balans! Det låter så extremt cheesy, men det är verkligen så.

Först och främst så älskar jag verkligen produkter utan mikroplaster eller väldigt starka kemikalier då jag känner att huden blir irriterad och ibland tyvärr även röd. Därför så har jag en väldigt stor förkärlek för Lush. För er som inte vet så är produkterna från Lush vegetariska/veganska, handgjorda samt inte paketerade med onödiga plaster exempelvis. Låter inte det hur bra som helst? Jo det gör det! (Förövrigt så är jag ej sponsrad eller har något samarbete med Lush överhuvudtaget, utan detta är mina egna åsikter och preferenser. Det är bra produkter som är rena på samvetet, därför väljer jag att skriva om dem!)

  1. Detta är livets ansiktsmask, tro mig! Den heter Mask of Magnaminty och som ni hör på namnet så är det en mintig, fräsch mask som innehåller pepparmintsolja, honung och kaolin. Denna använder jag cirka två gånger i veckan och jag applicerar den på rengjord hud och låter verka tills den är helt torr. När jag sedan sköljer av den så brukar jag även använda den som en peeling då den innehåller små korn. Ansiktet känns som nytt efter denna!
  2. Detta är rengöringen Aqua Marina som innehåller sjögräs & kaolin. Den är mild och luktar inte starkt alls så den passar dig som kan vara lite känslig för parfym. Den här rengöringen har fått bukt på mina feta partier i ansiktet, som jag har haft problem med tidigare, men den gör mig inte heller torr, utan huden ser ren & återfuktad ut!
  3. Min bästa återfuktare Denna kräm heter Celestial och är den snällaste kräm jag någonsin testat. Den är jättemild och dryg, så du behöver inte alls mycket. Jag personligen tycker inte att den är för fet, men den har varit "fet nog" för att få ordning på mina torra fläckar runt näsan som jag alltid har dragits med. Jag använder denna som både dag & nattkräm. Celestial innehåller mandelolja & mjölk, samt orkidéextrakt som återfuktar och lugnar huden.
  4. En spot treatment som heter Grease Lightning. Denna använder både jag och min sambo och den minimerar finnar direkt i princip. Duttar man lite på finnen på kvällen så är den halverad (minst!) på morgonen. Den innehåller antiseptiska oljor, sjögräs, aloe vera & havsvatten.
  5. Ett ansiktsvatten som bara heter Tea Tree Water, den innehåller anti-bakteriella ingredienser som håller undan bakterier som kan orsaka finnar. Avslutar min rengöring med att spraya denna över en bomullspad som jag bara drar över ansiktet.
  6. Detta är faktiskt ett serum i fast form, som heter Full of Grace. Denna serumkaka gör underverk för mitt ansikte, den har jämnat ut min hudton och ärligt talat så tycker jag även att mina ärr och plitor har bleknat (?). Denna brukar jag använda under dag/nattcremén, men använd sparsamt då man kan bli lite väl fet i ansiktet av den. Kakan innehåller kamomillolja, kalaminpulver och extrakt av portabellosvampar som ska ha skyddande vitaminer & mineraler i sig.
  7. Min bästaste skrubb! Detta är skrubben Rub Rub Rub, en skrubb som kommer i "lös" form som du kan använda både i badet & duschen. Ta bara en handfull och skrubba loss. Den innehåller havssalt som är en naturlig antiseptisk ingrediens och doftar ljuuuuvligt! Plus att man blir len som en bebisrumpa! Du kan faktiskt även använda rub rub rub som schampoo, testa! (Tips från coachen: använd inte efter att du har rakat dig, för då svider det.. har jag lärt mig, den hårda vägen..)
  8. En skrubb i fast form - Rough with the Smooth. En skrubb gjord av socker & murumurusmör som doftar underbart! Den skrubbar ordentligt, så ta försiktigt!
  9. Sist min inte minst, min favoritlotion, alla kategorier - Karma Kream. Den luktar underbart, (antingen så älskar man doften eller så har man väldigt svårt för den) den är dryg och den har fått ordning på mina torrfläckar. Den doftar apelsin, patchouli och tall, och innehåller mandelolja som gör huden mjuk & smidig.

Gillar

Kommentarer