Min kropp

Jag vet inte riktigt hur jag ska rubriksätta det här inlägget känner jag. Jag satt och läste en massa artiklar om kroppsacceptans & den hör rörelsen runt kroppsposititivitet (som jag älskar!!) och insåg att jag kanske har uttryckt knasigt, jag vet inte. Fick bara en spontan känsla av att jag lätt blir misstolkad nu när jag exempelvis har skrivit om att jag har börjat träna osv, och jag vill bara förklara mig? Jag kanske gör en höna av en fjäder, men det sista jag vill är att tolkas som att jag bidrar till smalhets och ”anser mig vara över någon annan”. 

Så för att göra det så enkelt som möjligt: jag har alltid varit ”””normalviktig””” om vi säger så. Aldrig varit tjock, det vill jag inte säga, men i mina ögon för tjock för normsamhället och för tjock för att jag skulle vara ”bra” nog. Jag var obekväm på gympalektionerna, på simningen i badhuset & framför allt obekväm i klänningar. Jag var alltså en typiskt (gör ont att skriva det, men) tjej i tonåren som tror att hon inte duger p.g.a. en så absurd sak som vikt. Tack och lov så har jag på senare år hittat min rätta plats inom just denna kroppspositivitism, och även om jag inte är tjock, så hjälper det mig varje dag att acceptera att jag är tamefan lika bra oavsett om jag väger 50 eller 100 kg, mitt värde som människa sitter inte i min vikt, överhuvudtaget. 

Det jag ville komma till var iallafall det här jag har skrivit om tidigare, nämligen att jag har börjat träna. Jag har en ryggskada och en mjukdelsreumatisk sjukdom som sitter i min bröstvävnad mellan revbenen. Detta gör att jag periodvis har fruktansvärt ont i kroppen, jag har domningar i händer, fötter, ont i nacken & kan vissa dagar inte ens resa mig ur sängen utan hjälp. Min kropp är trasig. Jag är 23 år i år, och har liksom insett att denna stackars kropp ska hålla i förhoppningsvis 70 år till. Därför har jag börjat träna. För att stärka upp min rygg, min bröstmuskulatur och min kropp i allmänhet. Jag jagar inte efter en viktnedgång, jag jagar inte efter att bli ”snygg” och smal, det handlar bara om att jag måste ta hand om mig själv.


Jag hoppas att ni förstår, puss på er. ♥️

Gillar

Kommentarer