Min kropp är bra, precis som den är.

Jag tycker min kropp är: Ja, den är ju fantastisk. Även om jag stundvis har svårt att acceptera den och verkligen tycka om den, så är den ju på ett sätt det finaste jag har. Mina ben bär mig, min mage ser till att jag får energi av det jag äter, mina ögon fungerar och min röst finns där, så vad finns det egentligen att tycka illa om?

Min relation till kroppen har varit: Fruktansvärd i så många år tyvärr. Jag har velat ändra på allt och har känt att jag inte har räckt till, eller snarare att jag har blivit begränsad av min kropp. Jag är normsmal, straight sized så att säga, men jag har skämts och känt mig obekväm i de mest absurda situationer. Idag bryr jag mig inte så värst tack och lov. Är det varmt så har jag shorts eller klänning, vill jag bada så har jag på mig en bikini eller baddräkt och vill jag inte frysa så tar jag på mig den tjockaste jackan jag har. Jag har slutat lägga värdering i kroppar överhuvudtaget, en kropp är en kropp och alla kroppar är bra. Så enkelt är det ju faktiskt.

Det bästa med min kropp: Jag har faktiskt alltid tyckt om mina ben. Jag tycker att de är vackra, men framför allt så är dom starka. Sen så har jag många gånger fått höra att jag har vackra och kloka ögon, och det är en väldigt fin komplimang.

Så ser jag på andras kroppar: Jag älskar kroppar! Jag älskar att vi alla ser annorlunda ut. Tjock eller smal, olika hudfärg, olika ögonfärg, hårfärg, ja allt. Det är vackert, och jag önskar att fler kunde se sig så vackra som jag gör.

Såhär ger jag min kropp energi: Mat såklart! Men när det gäller att få lugn och ro i kroppen så är jag i skogen. Där kan jag bara strosa runt och fylla på med energi, hur flummigt det än låter.

Det här har min kropp klarat av: Massor med saker egentligen. Den har ju burit mig ett helt liv, och fortsätter att göra det. Även om vi har haft några missöden under åren så som brutna ben, brutna fingrar, hästolyckor och allt vad sjutton det har varit så har den alltid läkt och fortsatt att kämpa på. Häftigt ändå.

Min kropp mår bra av: För mig så har kosten alltid varit viktigt. Jag mår bra av mycket grönsaker. Äter jag en massa kolhydrater i onödan så mår jag inte så värst lattjo. Annars så mår kroppen bra av kramar, och någon som tycker om den. Då tycker också jag om den mer. Så enkelt är det.

Min kropp mår dåligt av: Självhat och för mycket fet och salt mat. Min mage gör uppror när jag äter snabbmat, så det har jag fått sluta med. Handlar absolut till noll om kalorier eller annat skit, utan det är helt enkelt för att det inte funkar. Även om jag ibland trycker i mig en big mac eller något bara för att det är gott... Jag får liksom lida för det efteråt.

Så gör jag för att älska min kropp: Sluta med att kritisera mig själv och tänka att jag inte duger. För herregud, min kropp har ju ställt upp för mig hela mitt liv. Den är ju det bästa jag har. Jag försöker ta hand om den och älska den precis som den är, med ärr, bristningar, celluliter, födelsemärken och blåmärken. Jag är vacker, och det börjar jag äntligen att inse.

Gillar

Kommentarer