Movienight

Hellu darlings!

Hoppas att det är bra med er i regnet. Jag skulle verkligen behöva klippa gräset här hemma, men det känns ju lite sisådär när regnet har vräkt ner i tre dagar nu. Det är uppehåll en liten stund, sen kommer det en storm med både regn och åska. Vädret är verkligen ambivalent, bestäm dig liksom, haha.

Nu när jag är ledig och har hunnit göra allt som behövs här hemma - städa, tvätta, möblera och inreda lite i och med att jag har hämtat allt från min lägenhet nu, så blir det faktiskt en del tid i soffan. Jag har egentligen aldrig varit en person som gillar att kolla på film, men det har faktiskt blivit så mycket bättre på sistone. Nu kan jag tycka att det är skönt att krypa ner i soffan under en filt med en iskaffe eller något och bara glo på film.

Jag tänkte faktiskt ge er några filmtips som jag verkligen tycker om. Min smak på filmer är väldigt varierad måste jag säga, så det är filmer från väldigt olika genrer. Håll till godo!

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Den här filmen är nog faktiskt min favorit av alla på den här listan måste jag säga. Filmen är baserad på en dikt från Alexander Pope och den är så sorglig och vacker på samma gång. Filmen handlar om Joel som blir förälskad i den fria själen Clementine. Förhållandet är ganska tumultartat och omvälvande. En dag efter att paret har brutit upp så upptäcker Joel att Clementine har med hjälp av en experimentell behandling raderat alla sina minnen av Joel. I ett desperat andetag så bestämmer sig även Joel för att genomgå samma behandling för att radera minnena av Clementine, men han märker snart att det inte är så lätt. Fantastisk film!

Lord of the Rings - hela trilogin

Jag är ju en helt otrolig sucker för fantasy, men specifikt sagan om ringen. Jag har till och med en tatuering på armen på det fiktiva språket Quenya/Sindarin från filmtrilogin. Filmerna handlar hur som helst om hobbiten Frodo som får sitt livs uppdrag - han ska förstöra den sista och den mäktigaste av de ringar som delats ut till de olika varelserna i världen Arda. Nio ringar gavs till människorna, sju till dvärgarna och tre till alverna. Alla ringar besitter en otrolig makt, och förvrider den som bär den. Spännande och vackra filmer skulle jag säga. Man sugs in i dom och jag kan lätt spendera en hel dag med att bara kolla på Lord of the Rings. Rekommenderar verkligen!

The Shawshank Redemption | Nyckeln till frihet

Den här filmen handlar om Andy Dufrense som felaktigt döms till fängelse för att ha mördat sin fru. I fängelset knyter han nya vänskaper och planerar sin flykt från Shawshankfängelset. En otroligt djup film som man inte slår på för att ha en rolig stund. Den visar människors öde på ett fint sätt, och man blir väldigt fäst vid karaktärerna. Denna film anses ofta vara världens bästa film. Se den bara!

Forrest Gump

Filmen handlar om Forrest Gump och hans resa genom livet som har varit allt annat än lätt. Filmen är full av berättelser om människor som vissa är verkligen hjärtskärande, men även vackra och värmande. Filmen är full av humor och man skrattar många gånger både med och åt Forrest. En film som är väldigt upp och ner skulle jag säga, ena stunden sitter man med tårarna i ögonen och andra gånger så skrattar man. Ska man sammanfatta Forrest Gump så skulle jag säga att det handlar om vikten av att vara snäll, då Forrest mycket möjligt kan vara världens snällaste människa i den här filmen.

Gillar

Kommentarer