När vi ändå pratar hund, den eviga frågan om foder kvarstår

Hej på er!

Eftersom att mitt liv numera består av hund, hund, hund så blev jag faktiskt nyfiken på det här med foder. En del kör stenhårt på färskfoder, andra på torrfoder, en del talar om berikning och diverse tillskott. Hemma hos oss så har vi en sällskapshund och en jakthund. Just nu så är det inte aktiv hundjakt, så Arakk förbränner inte alls så mycket som han kommer att göra framåt hösten när han är aktiv med jakten, men när han väl drar igång så kommer det krävas en helt annan tillföring av energi och mer foder än vad vi kör på i dagsläget.

Vad kör vi på hemma hos oss då? Jo, i dagsläget så äter båda hundarna torrfoder, närmre bestämt Mästers Komplett. Det är ett foder som tillverkas i Sverige med svenska råvaror och det är väldigt många inom jaktvärlden som använder sig av detta foder när det inte är hundsäsong inom jakten. Våra hundar äter dock inte bara endast torrfoder, utan vi tillverkar även eget färskfoder med viltkött, även om det inte är något de får konstant, någon gång per vecka har vi märkt räcker. Vi har kört med Mästers i cirka ett halvår nu och har märkt att det har fungerat väldigt bra till våra hundar, de är fina i pälsen, de har energi och de har inte haft strul med magarna en enda gång. Fodret är inte spannmålsfritt, men å andra sidan så har de aldrig visat på några problem med foder som det finns spannmål i. Skulle de få krångliga magar, bli matta i pälsen eller på något sätt visa obehag som vi kan härleda till fodret så kommer vi givetvis att byta, det är ju inte ens diskuterbart.

Frans åt tidigare Taste of the Wild, vilket jag absolut tyckte var ett bra foder, men råvarorna var från Kanada och det är en stor skillnad i prisbilden mellan Mästers och Taste of the Wild, inte för att det spelar någon roll, men om jag inte märker någon skillnad på hundarna i varken fysik eller dylikt så känns det inte som att det spelar någon roll.

Berikning är faktiskt något som vi kör lite på ibland, inte jämt, inte för sällan. Frans älskar grönsaker av någon anledning, så många gånger så har han fått en bit gurka, en sockerärta eller något i torrfodret, men vi tillsätter alltid vatten i torrfodret just för att det ska bli lättare att smälta och hjälpa dom att få i sig vätska. Ibland har vi även slängt i lite laxolja eller dylikt, och det gillar dom.

Utöver detta så har vi specifikt nu över sommaren hjälpt dem att svalka sig genom att frysa köttfärs och vattenmelon i små runda burkar med vatten. Det håller de sysselsatta en stund samtidigt som de kan svalka sig. Det har fungerat hur bra som helst för oss och vi märker verkligen att hundarna uppskattar det.

Har ni hund? Vad utfordrar ni era hundar med? Jag är jättenyfiken så berätta gärna!

Fulingarna käkar torrfoder med fryst köttfärs, samt vattenmelon med is.

  • Djur

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Åh måste bara fråga, är det där en corgi? Har alltid velat ha en liten corgi! Så himla fina hundar du har! Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
juliaes
juliaes,

Jaa det är det! Världens bästa hundras om du frågar mig! 😃 Ja de är underbara! Tack vännen, kram!! <3


nouw.com/juliaes