Ny kamera?

Innehåller affiliate-länkar

Hellu

Jag hoppas att ni inte halkar omkring för mycket i snökaoset! Idag verkar det även ha kommit hit, för det har snöat i princip hela dagen verkligen. Jag hoppas så att det stannar tills julafton, för det är verkligen något av det mysigaste jag vet när det är en vit jul. Idag har jag inte fått några pass på jobb i vilket fall, så jag har verkligen inte gjort ett skit känns det som. Har plockat lite & grejat hemma, men det är ju inte direkt ansträngande.

Något som jag däremot har gjort är att sitta och jämföra kameror. Jag är så sjukt sugen på att köpa mig en ny systemkamera. Jag har en Nikon D3000 i dagsläget, men den är närmre tio år gammal och presterar inte riktigt som jag vill att den ska längre men den har varit en trogen vän i säkert sex-sju år eller någonting, och innan den så hade jag en Nikon D40, så det är alltså inget plötsligt infall att köpa mig en kamera för flera tusen, utan känner mest att det är dags för en uppgradering. Dels för att kunna fota fina bilder till bloggen, men även för att jag tycker att det är så himla kul att fotografera & redigera, iallafall i perioder! Jag har ju som sagt varit Nikon trogen i snart säkert tio år, men på nått sätt så dras jag till att köpa en Canon-kamera bara för att se vad jag missat på den fronten liksom.

De kamerorna som det just nu står emellan är ju egentligen Canon EOS 1300D & Nikon D3400. Jag har även kollat på en Canon EOS 700D & Nikon D5600, men de är ett ganska rejält prissteg högre än de två förstnämnda, och jag vet inte riktigt hur mycket jag känner att jag är beredd att lägga. Dels vill jag ju ha en kamera som jag kan ha ett par år & kanske köpa lite nya objektiv till & liknande, men samtidigt så behöver den ju inte göra ett stort hål i min plånbok liksom.

Just nu så lutar det dock åt Nikons D3400, dels för att jag "känner" Nikons kameror och vet hur de fungerar, men samtidigt så är jag verkligen så sugen på en Canon. Jag måste nog fundera och testa dom "in action" så att säga för att se. Jag kan ju bara leka runt lite med mammas Canon så jag får en känsla för den. Vi får se helt enkelt! Dock så har jag sagt att om jag "kommer in" på Komvux nu för att läsa upp matten så får jag köpa mig en kamera som morot, låter som en bra deal tycker jag.

Nu ska jag försöka väcka min evigt trötta sambo, och sen vet jag inte vad dagen bjuder på. Ta hand om er!

Som vanligt så är det bara att klicka på bilderna för att komma till hemsidan!

Gillar

Kommentarer