Provocera för att få läsare

Provokation = mer trafik?

En sak som jag tror är ganska vanligt i bloggvärlden är idén om att folk provocerar för att få läsare. Det kanske inte är lika vanligt nu som det var för några år sedan (tänker framförallt på "gamla" Kissie, älskar Alexandras blogg & youtubekanal idag!) men jag tror definitivt att det fortfarande folk som medvetet delar med sig av provokativa åsikter för att skapa konflikter -> drama -> fler läsare. Alla är självklart berättigade till sina egna åsikter, givetvis, men på något sätt så tycker jag att det blir fånigt när man dedikerar ett helt inlägg till att bara provocera, just för att dra mer trafik till sin blogg?

Till stor del så är det väl en pengafråga, för mer trafik genererar ju en större inkomst, visst jag förstår det. Bloggen är en extrainkomst för mig också, men jag skulle aldrig någonsin skriva ett inlägg om att anorexi är det enda rätta eller att du måste väga femtio kilo för att vara snygg (ni hör ju själva hur det låter) för att folk ska klicka in på min blogg så att jag tjänar mer pengar, aldrig. Jag tycker att det är absurt, och även om man kanske har den åsikten så kan jag tycka att det inte är någonting som man behöver göra offentligt. Oavsett om man vill det eller inte så är man på sätt och vis en offentlig person när man driver en blogg och som jag har sett många uttrycka sig "jag bad inte om att bli en förebild" nej - men det kommer du antagligen att bli för människor i takt med att fler läsare hittar din blogg.

Jag tänker framför allt på unga tjejer som konstant matas med smalhets från diverse sociala medier och hur det faktiskt påverkar. Jag har också varit tretton år och hatat min då smala kropp, för att jag tyckte att jag var tjock p.g.a. att just under den tiden så var det en bloggexplosion i hela Sverige, och tro mig, med alla dessa bloggar så kom mångas innan dolda fettförakt upp till ytan, alternativt att de absolut inte hade dessa åsikter utan bara egentligen skrev så för att skapa sig ett namn på blogghimlen. Tacka vet jag denna våg av kroppspositivitet & självacceptans som växer för varje dag, för fy helvete vad viktigt det är och vad jag önskar att fallet var så när jag var i den jobbiga tonåren.

Det jag menar är att kom ihåg att driver du en offentlig blogg, så kommer dina inlägg att läsas och folk kommer att komma ihåg dina åsikter. För mig finns det ingen anledning till att bli elak & rent krasst, en mobbare, för att jag ska få fler läsare. Det finns andra, mycket bättre sätt i min mening.

Ta hand om er, och var snälla mot varandra, för det kommer du tjäna så innerligt mycket mer på i längden. ♥


Gillar

Kommentarer