Pulled pork & nakenkatt

Hallojsan

Jag hoppas att allt är fint med er, och att ni inte fryser allt för mycket i snövädret.

Idag har jag invigt min slow cooker, precis som jag skrev igår att jag skulle göra. Jag var faktiskt så ambitiös så att jag gick upp klockan åtta imorse för att göra i ordning köttet & slå igång allting. Klockan fyra tog jag ut köttet för att dra isär det & fylla på med mer barbequesås och sen lät jag det ligga ytterligare en timme i slow cookern, och holy hell vad gott det blev! Nio timmar på låg värme var verkligen en hit. Jag åt det tillsammans med isbergssallad, majs, paprika & cremé fraiché och baguett vid sidan av. Så fantastisk smidig maträtt att göra och faktiskt helt vansinnigt gott. Värt att testa om ni inte vill behöva stå och bevaka vid spisen i flera timmar, utan göra vällagad mat som faktiskt sköter sig självt, nom.

Det enda du egentligen behöver är fläskkarré utan ben (svensk!), barbequesås, salt, peppar, lök & lite paprika. Jag öste bara i allting och hällde över lite vatten, och sen har det skött sig själv. Ta ur köttet vid ungefär den 8-9 timmen om du har på låg värme, dra isär det och häll av vätskan. Jag silade vätskan igenom en finmaskig sil för att spara löken & paprikan då den suger åt sig så mycket smak. Vänd ner allting i slow cookern igen, och häll över mer bbq-sås efter smak, låt gotta sig ca en timme och sen är du ready to go!

Nu sitter både jag och Anton här och är alldeles proppmätta, och jag vet inte riktigt vad resten av dagen bjuder på. Skulle väl tippa på att det inte blir så mycket gjort idag dessvärre, de senaste två dagarna har det ju varit fullt upp dock, så lite skönt med en "lugn" dag. Imorgon vet jag inte riktigt heller vad det blir, men på torsdag gör jag min första jobbdag, och jag ser verkligen fram emot det! Ska bli så himla kul att dels få börja jobba, men även få se om lärare är något jag vill läsa till.

Nu har jag förövrigt också tagit av Pixel bodyn hon har haft för att skydda sina stygn. Hon har läkt så himla fint och verkade inte ens intresserad av stygnen så vi bestämde oss för att låta henne bli naken igen :) Det märktes direkt vad skönt hon tyckte att det var att inte behöva ha kläder på sig, men jag måste ändå säga att nästa gång en katt behöver opereras eller hållas ifrån ett sår så blir det body, alla dagar i veckan!

Ta hand om er så hörs vi snart!


Gillar

Kommentarer