Renovering del 2

Halloj! 

Nu tror jag minsann att jag är färdig med mitt målande i köket. Har varit lite svettigt att chansa med att måla på kaklet, men jag tycker faktiskt att det ser helt okej ut! Har dock en liten platta kvar i vänstra hörnet som jag ej tror hade torkat riktigt ordentligt när jag la på den andra lagret, för där släppte färgen precis som en film (?) jättekonstigt. Men den fixar jag imorgon när det verkligen har fått torka den här gången. Utöver det så har jag faktiskt haft några direkt större missöden tack och lov!

Jag har använt mig av en färg som är speciellt utvecklad för att måla med på kakel, så jag har ej vågat köra med bara häftgrund och sen lackfärg. Färgen jag har använt heter Ronseal Kakelfärg i kulören vit. Jag började självklart med att tvätta av kaklet med målartvätt för att få bort fett och smuts, jag har även spacklat igen en fog då de andra var i bra skick och inte behövde åtgärdas. 

Jag tycker att resultatet är helt okej, det är mycket snyggare än innan, men om jag exempelvis ska renovera köket i mitt hus i framtiden så kommer jag att kakla om och ej måla, då detta är en budgetrenovering just för att bara fräscha upp det gamla kaklet som förmodligen inte har bytts sen typ 80/90-talet. Köket blev iallafall mycket ljusare, och jag hoppas att jag blir nöjd sen när alla saker är på plats igen. Postar självklart ett inlägg med nya bilder när allting är på plats, men nu är själva färgen där den ska!

Nu ska jag bara sätta mig och scrolla på youtube och sen gå och lägga mig. Ha en trevlig kväll/natt och en fortsatt trevlig vecka. Puss!

/ Yours truly. Gillar

Kommentarer