Skämmer jag ut mig?

Jag har faktiskt funderat på det här med att influencers skammas så mycket på många olika ställen. Jag har sett så mycket kommentarer, framför allt på facebook om hur influencers är pinsamma etc etc. Varför undrar jag bara? En öppen blogg är ju för all del en offentlig plats, men jag menar, om du inte är intresserad av en bloggare eller influencers innehåll, varför ens ta dig tiden att klicka in och framför allt ens orka skriva nedvärderande kommentarer?

En del tycker att det är pinsamt att "vi" är så centrerade runt vårt ego, att vi typ "förväntar oss att våra liv är så intressanta så att de måste delas", fast, nä det är ju inte riktigt vad det handlar om alla gånger. Jag har inget speciellt stort ego, och inte heller tycker jag att mitt liv är mer intressant än någon annans. Jag älskar bara att skriva och uppenbarligen så tycker människor att det är roligt att läsa det jag skriver. Det gäller ju för alla influencers. Hade inte vårt innehåll varit intressant eller relevant på ett sätt eller ett annat så hade vi ju aldrig haft några besökare./följare eller vad det nu kan vara.

Jag har också läst kommentarer där folk menar att det är pinsamt att dela med sig så mycket att sitt liv, men det är ju ett helt fritt val? Jag delar inte med mig av allt här på bloggen, förvisso så är jag öppen med mycket, men jag skulle aldrig hänga ut familj, vänner eller anhöriga på något sätt, inte heller skulle jag berätta om saker som inte rör mig, förstår ni vad jag menar? Om till exempel en anhörig skulle bli svårt sjuk så skulle jag inte nyttja detta för att få sympati och mer trafik. Kanske behöver jag ventilera, men jag skulle aldrig specifikt berätta vad det handlar om. Att jag personligen är väldigt öppen gällande psykisk ohälsa & mina egna tankar och känslor är ju ett beslut jag har tagit. Om jag är öppen & ärlig om detta, som jag inte skäms ett dugg över, så kanske någon annan vågar öppna sig och faktiskt berätta om de har det svårt. Jag gick själv i flera års tid och skämdes för att jag mådde dåligt, och jag lovar er, det kommer inte att göra det lättare att ta tag i det.

Jag personligen tycker iallafall att det är jävligt coolt att kunna göra en sak som man älskar, och dessutom tjäna pengar på det? Jag har alltid bloggat och aldrig haft en inkomst överhuvudtaget från det, men nu på senare dagar så har det faktiskt blivit en extrainkomst för mig, så kanske handlar det till viss del av avundsjuka också? Jag menar, vem vill inte sysselsätta sig med någonting som man brinner för och få betalt för det. Dröm!

Offentlig mobbning är ofräscht, och framför allt att dra alla över samma kam. Alla har vi olika åsikter & brinner för olika grejer. Om någon drömmer om att blogga resten av livet och aldrig spendera en minut på ett "vanligt jobb", så låt dom? Vi måste bli bättre på att acceptera att alla har olika inriktningar i livet och att det inte finns någon norm längre. Det är 2018, sociala medier dominerar gällande kommunikation, och med det så kommer det även att skapas nya jobb som inte fanns för trettio år sedan, det är bara att acceptera och hänga på. Det går framåt, fort!

Ta hand om er, och var snälla, det tjänar ni på i längden!

Ge mig vår och färgglada blombuketter, pleeaaase.

Gillar

Kommentarer

Chalisathongyen
Chalisathongyen,

Så bra skrivet!!

nouw.com/chalisathongyen
juliaes
juliaes,
Tack snälla! 🙌🌸
nouw.com/juliaes