Andra januari

Hej på er!

Jag hoppas att 2018 har behandlat er väl hittills! Själv så har jag inte kommit utanför dörren mer än cirkus tjugo minuter på nyårsafton för att titta på raketerna. Jag börjar friskna till & febern har släppt, så det verkar ju som om jag lyckades ducka bihåleinflammation iallafall, vilket är ett väldigt plus och en bra början på året iallafall.

Jag får helt enkelt sysselsätta mig inomhus, och det går, sådär. Fick något ryck sent igår kväll och ville fota stilleben, sagt och gjort. Blev kanske inte så mycket till stilleben egentligen, men det blev några foton på granatäpplen iallafall, och de blev riktigt snygga faktiskt. Scrolla bara nedåt så kan ni se bilderna! Dock så kan jag ju bara påpeka hur svårt det är att försöka fotografera inomhus med två katter som är nyfiknare än fan själva, de ska vara med på allt, det spelar ingen roll vad jag än pysslar med så har jag antingen en katt i ansiktet eller runt fötterna, så, ja det kan typ se ut såhär:

Förvisso så är det ganska gulligt och roligt att de är nyfikna, men lite störande blir det när man får en katt i bild istället för det som var tanken från början. Var ju samma sak när jag skulle testa kameran här hemma första dagen med att fotografera whiskeyflaskor & fairylights, slutade med att det blev kattbilder istället, men ja så kan det vara.

Annars så har jag inte gjort så mycket under helgen och veckan. Nyår blev ju extremt lugnt, d.v.s hemma framför datorn med influensa & feber, och jag känner att det inte är någon idé att gå utanför dörren innan jag är riktigt frisk, annars är väl risken att jag blir sjuk igen lika fort. Tanken är ju i vilket fall att jag ska försöka mig på lite porträttfotografering under veckan. Har anlitat min syster som modell så det enda det hänger på är väl vädret. Har ju ingen studio med bra ljus för att fota inomhus, och jag föredrar verkligen naturligt ljus, bilderna blir så sjukt mycket finare i min mening. Hoppas att regnandet ger sig så att jag kan komma ut och experimentera lite.

Förövrigt så har jag bytt header också, men det kanske ni har lagt märke till, eller inte, det är ju inte jättestor skillnad från den gamla så. Denna blir lite provisorisk iallafall tills jag har någon bättre, vilket borde bli snart, för jag har lite idéer som vore roliga att integrera i headern!

Nu ska jag fortsätta kika på youtube och lista ut vad sjutton vi ska äta idag. Ta hand om er så hörs vi snart!

Gillar

Kommentarer