Utlandsstudier?

Hej hjärtisar ♥️

Hoppas att ni mår bra. Själv så har jag precis landat i sängen med datorn och hörlurarna på efter en ganska lång dag. Har varit hos mormor & morfar och senare mamma hela dagen, så har knappt varit hemma alls faktiskt idag, vilket är ganska skönt emellanåt också. Behöver komma ifrån den här lägenheten med jämna mellanrum faktiskt, slutar med att jag klättrar på väggarna annars tyvärr. Annars är det bra med mig, det är mycket tankar och så, men det är inte så mycket att göra åt än att försöka bearbeta saker och ting så mycket det bara går, tror att jag skulle bli knäpp om jag gick runt och tänkte på allt hela tiden faktiskt.

I vilket fall så tänkte jag ventilera lite om en tanke jag går och bär på iallafall, och det handlar faktiskt om utbildning och mina studier. Ni vet ju att jag pluggar medier, kommunikation & PR, och har precis påbörjat fortsättningskursen (grundkursen var bara en termin tydligen). Jag har alltid haft en dröm om att komma till Irland, fråga mig varför för det kan jag inte svara på själv, men det har alltid varit någonting som har dragit mig dit, och på något sätt så känns det som om det skulle vara "som att komma hem". I vilket fall så har mitt universitet en massa samarbeten med en hel drös olika universitet världen runt, och på vissa program så kan man ansöka om utlandsstudier. Irland är ett av dessa länder som ingår i detta samarbete, och mitt program/linje finns tillgängligt att läsa på University College Cork. Har haft så många tankar om att faktiskt ansöka om utbytesstudier sista terminen av min utbildning, och det känns lite som att om jag ansöker och blir "utvald" för att få åka så är det meningen att jag ska dit bara, och då kan jag inte komma undan.

Har ni studerat utomlands eller har anhöriga som har gjort det? Vad tyckte du? Är så himla nyfiken på hur det har fungerat för andra, för det känns verkligen som att jag har ingenting att förlora på det. Å andra sidan är det skitläskigt att kasta sig ut och flytta till ett helt nytt land i ett halvår eller så, men vilken erfarenhet. Vad tror ni?

Ta hand om er och varandra så hörs vi snart ♥️

Här är iallafall staden Cork, och, ja, det känns på något konstigt sätt att det är här någonstans som jag hör hemma...

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Åh, jag är verkligen SÅ nyfiken och intresserad av att läsa media, kommunikation och PR och är supersugen på att studera utomlands. Irland lät himla häftigt faktiskt! Är sugen på att kanske studera i USA men är inte helt hundra än hur jag vill göra. Får man fråga vart det är du studerar nu? 😊 Kram
nouw.com/emmaengstrom
juliaes
juliaes,
Det är så himla roligt faktiskt! Så sök, man har ju ingenting att förlora! 😍 Är så sugen på Irland så det är inte klokt. USA vore så himla häftigt också, dock lockar det mig konstigt inte lika mycket 🤨! Pluggar fortsättningskursen på Örebro Universitet just nu! Kommer läsa där till vårterminen 2021, eller ja, förhoppningsvis sista terminen eller så på Irland då 😊 Kram!!
nouw.com/juliaes