Vegetariskt eller ej?

Hej på er!♥️

En tanke slog mig faktiskt här när jag höll på att laga mat här för en stund sen. Idag gjorde jag något så enkelt som klyftpotatis och kycklingpinnar i ugnen, dels för att jag inte hade något lust att laga något avancerat, och inte heller någon ork till det, så något simpelt fick det bli.

Det jag började fundera på, var det här med vegetarisk kost. Idag är första gången jag äter någon köttprodukt på, ja säkert två veckor och jag undrar väl egentligen lite hur ni tänker med det här att byta ut ett mål mat i veckan eller liknande mot vegetarisk mat? Jag vet att det är ganska många som väljer att göra så, men jag är så himla nyfiken på hur det funkar hemma hos er. Sen jag blev själv i oktober så har min köttkonsumtion minskat till i princip noll och ingenting. Jag älskar vegoprodukter och tycker knappt ens om kött, så för mig har det alltid varit jättesimpelt att byta från kött till vego. Jag äter hellre soja eller quornfärs framför vanlig köttfärs, hellre vegetarisk schnitzel och mycket hellre typ falafel eller vegobullar än köttbullar!

Nu är inte jag superinsatt i hur mycket man minskar sitt klimatavtryck genom att minska sin köttkonsumtion, men frågar du mig så känns det ju som något av det enklaste man kan göra? Prismässigt så brukar det inte skilja så fasligt mycket vitt jag har upptäckt iallafall, men det kanske blir stor skillnad om man är en familj med många personer.

Vad tycker ni, och hur gör ni?

Ta hand om er så hörs vi snart igen!♥️

Bara massa god vegomat! Bilderna är lånade från arla.se, hittade även en massa vegorecept där som jag ska prova i framtiden!

Gillar

Kommentarer

moasiim
moasiim,
Jag äter helt vegetariskt sedan drygt 1år tillbaka och till en början var planen att bli flexiterian. Att äta mestadels vego men behålla b.la. kycklingen.. Min mage reagerade snabbt på det och insåg att jag skulle bli tvungen att äta antingen de ena eller andra, "tyvärr". Fortsatt äta kött ett par månader och övergick sen till att helt äta vego. Ångrar det inte alls då jag fortfarande lagar mycket likt innan. Utgår i flesta fallet från recept med kyckling och byter ut mot qournfile som har väldigt lik konsistens! Det finns verkligen huur mycket gott som helst!
nouw.com/moasiim
juliaes
juliaes,
Åh, hade också jätteproblem med magen just då i oktober när jag egentligen helt gav upp på kött, nu har det dock rätat upp sig för mig med tack och lov. Var egentligen aldrig meningen att jag skulle sluta med det, men det bara blev så just p.g.a. att jag bara tycker att det är godare bara 😊 Ja någon brist på recept finns det ju inte direkt, och sen tycker jag precis som du säger att man fortsätter ju liksom laga samma mat, bara att man byter ut köttet, märks ju ingen skillnad om du frågar mig 🙌
nouw.com/juliaes